středa 21. září 2016

Sušení švestek bez sušičky

Podařilo se vám nasbírat mnoho švestek a nevíte co s nimi? Možností úprav, aby se zachovaly, je poměrně dost a jednou z nich je i sušení. Výhodou je, pokud se počet sít sušičky dá rozšířit o další, pokud má nízkou spotřebu energie, umožňuje sušit několik druhů ovoce či zeleniny najednou, lze v ní sušit i „placky“ z rozmělněného ovoce.


Tématické fráze: sušení švestek sušení švestek v troubě jak sušit švestky sušené švestky recept jak usušit svestky sušené švestky domaci sušene švestky sušení švestek v domácí sušičce sušené švestky recepty křížaly ze švestek jak se suší švestky recept na sušené švestky sušení švestek v sušičce. Nejčastěji se švestky suší celé a neloupané.

V případě, že je nechceme sušit s peckou, opatrně je vypeckujeme – kousek nařízneme a prstem vytáhneme pecku. Během sušení bez přerušení ztratí švestky svoji pružnost, budou tvrdé a přesušené. Dodržujte proto všechna předchozí pravidla, jedině tak mohou být švestky opravdu lahodné.


V obou případech k sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) plody, bez známek poškození či hniloby. Většinou se švestky suší celé a neloupané, přičemž je na plech i do sušičky skládejte omyté, ale osušené. Sušení v elektrické sušičce.


Zase asi na hodin přerušit a dosušit při °C asi hodiny. A důležitá věc - pokud máš ventilátor - tedy horkovzduch - určitě ho nech zapnutý, pokud ne, musí při sušení mít pootevřená dvířka aby odcházel vlhký vzdućh z trouby ven (stačí třeba korková zátka).

Jinak správně usušená švestka musí být. Domácí sušení různých surovin Vám zaručí nejen jeho kvalitní uchování, ale také Vám umožní přijímat vysoký obsah vitamínů a minerálů a to bez jakýchkoliv chemických látek po celý rok. Pořízením sušičky ušetříte místo a čas, prádlo navíc například zbavíte díky sušení alergenů a pylů, takže je vhodná pro alergiky. Oproti sušení na slunci nehrozí, že by barva vašeho oblečení vybledla. Z prádla také odstraní žmolky, zvířecí chlupy nebo vlasy.


V některých případech odpadne i nutnost. V sušičkách na potraviny probíhá stejný proces jako při sušení potravin v troubě nebo klasicky na slunci. Sušička ze švestek odstraňuje vodu společným působením tepla (nikdy ne vyššího než °C), cirkulace vzduchu a nízké vlhkosti. Dobu sušení - nejprve hodin a jakmile tato doba uběhne, choďte švestičky kontrolovat cca po hodince, dokud nebudou plody úplně tuhé. Ale celková délka sušení se může lišit podle typu sušičky.


Může se vám protáhnout klidně i na hodin. Prostě to musíte vyzkoušet. V žádném případě nespěchejte, jinak vám plody popukají a výsledek nebude příliš dobrý. Sušit lze prakticky jakékoli ovoce a zeleninu. K sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) suroviny, bez známek poškození či napadení hnilobou nebo plísní.


Zobrazení Š vestky patří mezi oblíbené ovoce, stejně jako řada jiných druhů, i švestky se samozřejmě dají poměrně snadným způsobem usušit.

Symbol pro sušení v bubnu sušičky je kruh ve čtverci. Tečky v něm značí teplotu sušení , ne však konkrétní, ale jen jestli použít vysokou nebo nízkou. Přeškrtnutý symbol znamená, že oděv není na sušení v sušičce vhodný. Tam se to, jak se říká, „točí bez přestávky“, takže kapacita sušení přesahující osm kilogramů může být vítaná.


Při dlouhodobém používání sušičky to poznáte. Před dosušením horké švestky ještě porosíme studenou vodou. Budou potom černé a správně lesklé. Počáteční teplota při sušení švestek musí být nízká až °C.


Při vyšších teplotách švestky. Sušiček ovoce najdete na trhu spousty, ale nejlepší jsou ty, které umožňují ovládat teploty sušení. Většina sušiček má nízkou výšku pater na sušení , takže se tam celé švestky nevejdou a je nutné.


Tím prvním je sušení v troubě a tím druhým sušení v elektrické sušičce. Do sušičky nebo trouby je skládejte omyté a osušené. Kůli velké ůrodě švestek a jablek jsme pořídili taky sušičku, když už tak velkokapacitní za málo peněz,hranatý Profesor s platy.


Nejlepší a nejrychlejší způsob je sušení pomocí sušičky. Prvotní investice do sušičky se může zdát být vysoká, nicméně brzy zjistíte, že se vám vyplatí. Správně usušené ovoce poznáte podle změny barvy a pružnosti. Po usušení by mělo být pružné a naprosto suché.


Jahody nebo meruňky jsou po usušení. Díky své konstrukci není takový problém s teplotou nahoře a dole, ale spíš u krajů a uprostřed. Takže i zde je dobré je v průběhu sušení prohazovat.


Na rozdíl oproti podobně drahé konkurenci umí nastavit časovač až na hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky