čtvrtek 22. září 2016

Výška digestoře nad sklokeramickou deskou

Moderní kuchyně s digestoří nad ostrůvkem Autor: Connoman. Výška digestoře závisí na tom, jaký typ sporáku máte. První digestoře byly vyrobeny z plexiskla, ale často docházelo k haváriím. Důvodem byl fakt, že se vařilo na plynových sporácích a výška se přizpůsobovala výšce člověka. Nejdůležitější je vzdálenost digestoře od pracovní desky.


U modelů se šikmým sklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min.

Varná plocha by měla být užší než digestoř. Výška zásuvky pre digestor závisí od typu a umiestnenia. Další věcí, kterou je třeba dodržet při montáži digestoře , je zvolit vhodnou vzdálenost od varné desky.


Při umístění spotřebičů nad sebou se doporučuje výška dna. Zároveň se tím vyvarujeme některých do nekonečna se opakujících chyb, kterými jsou: digestoř s neodpovídajícím výkonem, nevhodné výšky i délky pracovních. Zdá se mi to příliš, ale prý by se mohlo narazit na plynaře, kteří to pak odmítnou zapojit. Vhodná výška digestoře nad varnou deskou Vhodná výška záleží na tom, jestli vlastníte plynovou nebo elektrickou varnou desku. V případě instalace digestoře nad elektrický sporák, je tato vzdálenost cm.


Pokud výrobce digestoře předepisuje v návodu.

Free Shipping Available. Výška umístění digestoře nad varnou zónou. U digestoře je potřeba si nejdříve uvědomit že to je stroj, který by krom estetického hlediska měl být i funkční a tichý.


Dále že se nikdy nemůže přizpůsobit digestoř nábytku, ale vždy nábytek odsavači par. A to jak kvůli bezpečnosti, tak i funkčnosti. Ta není zasazena do skříňky nad varnou deskou , ale je napojena na potrubí vyvedené mimo kuchyň, například do komínu či větrací šachty. Její část pro odvod par může být částečně odkryta.


U této digestoře již můžete zohledňovat design, který by se vám měl hodit k ostatním spotřebičům v kuchyni. Plynár sa postará o umiestnenie plynovej rúry podľa normy vo výške cm. Už pri plánovaní kuchyne by malo byť jasné, či nebude na stene za linkou vedené potrubie.


Typ digestoře volte podle toho, kam ji chcete umístit. Máte-li například nad varnou deskou závěsnou skříňku, bude se vám hodit vestavná podvěsná digestoř, pro umístění nad ostrůvkem to bude zase ostrůvková a podobně. Zjistěte, jestli máte možnost venkovního odvádění.


Podle zdroje tepla můžeme sporáky rozdělit na elektrické, plynové a kombinované. Elektrické modely se dále dělí podle typu varné desky na sporáky plotýnkové a modely se sklokeramickou deskou. Ty lze na závěr ještě rozdělit na sporáky s topným tělesem a indukční deskou , čímž se dostáváme k předmětu tohoto článku.


Sporáky se šířkou nad cm. Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů! Vzdálenost digestoře nad varnou deskou resp.

Zajímalo by mne, jestli se dle příslušné normy pro keramickou resp. Dobrý den, minimální bezpečnostní vzdálenost mezi varnou deskou a digestoří je cm. Tento údaj bývá uveden v návodu k použití.


Pokud intalujete odsavač níž, vystavujete se riziku poškození digestoře , v horším případě riziku vznícení tukových filtrů a samozřejmě nebudete moci uplatnit záruku. Výška kuchyňské linky se odvíjí od několika parametrů. Jsou jimi prostorové možnosti, potřeba úložného prostoru, normy na výšku odsavače par - digestoře , a řada dalších.


Rozdíl mezi sklokeramickou a indukční deskou může být o dost větší, než se na první pohled zdá. Náš průvodce vám poskytne nejdůležitější informace, které oceníte při výběru indukční či sklokeramické desky, a také vám poradí ohledně čištění i zapojení varné desky. Sklokeramické sporáky se šířkou nad cm. Ostrůvkové digestoře jsou velmi vhodné k použití nad kuchyňským ostrůvkem, kterému dodají osobitý charakter.


V závislosti na modelu se však ostrůvkové digestoře dají často používat jen jako digestoře s cirkulací vzduchu. Nástěnné digestoře jsou velmi oblíbené a připevňují se přímo na stěnu nad varnou deskou. Počítám s vývodem přes zeď cca ve 240cm výšce (vnitřní). Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven.


Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky