pondělí 26. září 2016

Jasmínová rýže hubnutí

Pro hubnutí se hodí rýže s vyšším obsahem vlákniny. Takové druhy mají středně vysoký glykemický index. Bílá rýže mezi ně nepatří.


Vyskytuje se v pásmu s vysokým glykemickým indexem. To má za následek, že nás potravina tolik nezasytí a máme po ní rychleji hlad. Není to jasmínová příchuť. Někdy by se mohlo zdát, že jasmínová rýže je ovoněná jasmínovou vůní či jinak upravená.


Při vaření voní po jasmínových květech, ale to je zcela přirozená vůně zrníček. Podobně voní i rýže basmati a někomu to ani nemusí připadat jako jasmín, ale třeba jako. Stejně jako u podobných diet, také u té rýžové jde o velmi monotónní dietu, při níž ti bude lézt rýže krkem už od třetího dne. Hrozí tak riziko, že to zkrátka nezvládneš a dietu přerušíš. Rýže je sice bohatá na minerály a vlákninu, na druhou stranu ale obsahuje velké množství sacharidů.


Jasmínová rýže hubnutí

Rýže a hubnutí : Podstatné je GI a druh rýže. Pro Číňany a Japonce je rýže denním chlebem. Možná i proto nemívají takový problém s nadváhou jako my, Češi, s poctivými domácími knedlíky. Rýže má prostě něco do sebe a skutečně se hodí do zdravého jídelníčku, o tom není pochyb.


Také je velmi oblíbená jako příloha k omáčkám a masovým směsím. Díky své lepivosti se tato rýže snadno jí bambusovými hůlkami, které se tradičně používají jako příbor v asijských zemích. Vitana vařená nutriční hodnoty a kalorická hodnota. Sultán nutriční hodnoty a kalorická hodnota. Jasmínová rýže je měkká, jemná, lepivá, červená rýže je křupavá.


Zjistěte kolik energie, bílkovin, tuků a vlákniny získáte z potraviny jasmínová rýže Sultán. Při výběru rýže pro hubnutí není důležité množství energie, které se v ní skrývá. Té vám dodají všechny druhy přibližně stejně. Potíž je však v takzvaném glykemickém indexu. Celozrnná rýže a rýže basmati ho mají nižší než ostatní.


Indiánská nebo “divoká rýže ” není pravá rýže. Dlouhá černohnědá semena patří americké vodní trávě. Tohle byla opět rychlovka na minut a přitom pokrm hodný labužníků.


Stačilo sáhnout po ochuceném tofu a zajímavém koření a všic. Chutí připomíná basmati, ale na rozdíl od ní je lepivá. Pěstuje se zejména v Thajsku, nachází využití v thajské a čínské kuchyni. K sehnání je i bhútánská rýže se zajímavou načervenalou barvou.


K ozvláštnění rýžového půstu poslouží i divoká rýže. Uložte si jasmínová rýže Lagris do svého jídelníčku zdarma. Delší vynechání příloh při dietě není vhodné, o to víc, pokud denně sportujete a potřebujete příjem sacharidů. Rýže je třikrát vydatnější než stejné množství brambor.


Právě kvůli vysokému množství sacharidů si dejte rýže méně, než kolik byste si dali brambor.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky