pondělí 12. září 2016

Thun porcelán historie

Společnost má ve svém výrobním programu ucelené tvary užitkového či hotelového porcelánu, speciální varný program, porcelán pro děti a zakázkové zboží pro velké mezinárodní řetězce. Historie Klášterec nad Ohří. Od počátku se zaměřuje na výrobu stolního nádobí.


V té době se vrchní ředitel thunovského panství J. Weber pokoušel o výrobu porcelánu z hlíny, náhodně objevené v blízkosti Černic.

Karlových Varů uspořádat mimořádné prodejní trhy. Porcelánka Thun , Klášterec nad Ohří. Dalším významným podnikem, který stál na počátku historie českého porcelánu, byl závod v Klášterci nad Ohří. Weber, který na kláštereckém panství objevil zeminu podobnou kaolínu. Přes počáteční neúspěchy se nakonec.


Redukční prostředí, to znamená s omezeným přístupem vzduchu, zajistí jeho bělost, a zabrání nežádoucímu zabarvení způsobeného železitými nečistotami. Používá se pro výrobu nádobí, sanitární keramiky, elektrických izolátorů, dlaždic, ozdobných předmětů, v dentální keramice a mnoha dalších předmětů (hlavičky panenek aj.).

Vyrábí užitkový, hotelový porcelán a exkluzivní a limitované série. V současné době společnost zaměstnává cca 7zaměstnanců. Slavkovský porcelán byl oceňován nejen pro kvalitu porcelánové hmoty a polevy, pro tvarovou bohatost, ale i působivou malířskou výzdobu, kterou prováděla řada malířů. Zdrojem inspirace se stala antická mytologie a alegorické a symbolické motivy, jež malíři čerpali ze soudobé knižní i volné grafiky.


Nedekorované biele v presných sadách s názvom ktorý bol, je tu a stále bude. Je osvedčeným výrobcom pre hotely a reštaurácie ktoré si kusy dopĺňajú bez obáv, lebo stále vedia, že sa vyrábajú a vyrábať. František Josef Thun porcelánka Thun. Helena Stejskalov á 26.


To bv bylo, aby se to nepodařilo,“ mumlá si Mikuláš Weber, správce thunovského panství. Objev hlíny v nedalekých Černicích mu nedá spát. Talíř desertní z moderní a nadčasové porcelánové kolekce Catrin bílá bez dekoru, od prvotř.


Obchod s karlovarským porcelánem. K obnově došlo až po skončení druhé světové války pod vedením J. Výroba je však ohrožena možnou těžbou uhlí v. V sekci porcelánových hrnků je pak významně zastoupen Český porcelán z Dubí. Az európai porcelángyártás előtt ugyanis azt hitték, hogy a porcelán tojáshéjból, kaurikagylóból, halpikkelyből és halenyvből készül, a kaurikagyló pedig a disznó hátához hasonló színű és alakú.

Jejich porcelán je specifický, tzv. Kávové šálky s podšálkem z kolekce Tom bez dekoru. Zobrazujú sa výsledky 1–z 1Kategórie produktov. Džbány (12) Džbány - ručná výroba (1) Jednorázový plastový obal.


Značka Thun je Klášterec nad Ohří založena r. Pramen: Kouzlo keramiky a porcelánu, autorka Alena Braunová, vydání z r. Cibulový porcelán má v české republice dlouholetou tradici. Byla využita technologie ruční malby podglazurní modří. Tato technologie zaručuje, že bude dekor dlouhé desetiletí nesmazatelný.


Veškerý námi nabízený porcelán je výhradně z českých surovin a pro své složení je též označován jako tvrdý karlovarský porcelán. Vyměňte svůj nový porcelán za starý. Je libo Míšeň či Brusel?


Na Aukru najdete širokou nabídku starožitného porcelánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky