pondělí 19. září 2016

Káva espresso lungo

Výslovnost: Lungo znamená italsky dlouhý, vodový, zředěný a od toho se odvíjí i povaha nápoje z páky espresso kávovaru. Množství kávy v košíku zůstává stejné jako u espressa, ale výsledné množství nápoje je dvojnásobné. Lungo (italský výraz pro „dlouhé“) je varianta espressa, v níž daným množstvím kávy proteče větší objem vody, což výsledný nápoj činí slabším (řidším) ale více hořkým.


Na jeden šálek připadá gramů kávy. U tohoto druhu nápoje by se káva měla extrahovat sekund.

Lungo je nejjednodušší z nápojů odvozených od espressa. Jde v podstatě o jeho slabší variantu, která je dvakrát naředěná a obsahuje tedy dvojnásobnou porci vody – 60ml. Takovýto nápoj vyhovuje delšímu pití, a i když není tak koncentrovaný, může nabídnout zajímavé chuťové tóny, které vyniknou právě až při oslabení jiných. Jak připravit lungo Abychom ale.


Pravé espresso je jen jedno. Pojem „piccolo = malý“ k nám pravděpodobně zavezli italští turisté. Ujišťovali se, že dostanou silnou kávu v malém hrníčku tak, jak jsou zvyklí z domova.


Lungo – i italštiny dlouhý nebo také vodový, zředěný – je espresso s dvojnásobným objemem vody.

Prodloužené espresso , tedy espresso lungo , by se mělo podávat ve větších šálcích o objemu 1až 1mililitrů. V případě, že se u vás doma zastaví hosté a objednají si espresso lungo , můžete jim přinést rovnou prodloužené espresso nebo klasické espresso v šálku společně s konvičkou s horkou vodou. Ristretto, espresso , doppio, lungo.


Najčastejšie spôsoby prípravy kávy bez mlieka na espresso kávovaroch. Espresso , nápoj zo 7-10g kávy extrahovaný pri teplote okolo stupňov pod tlakom barov počas cca sekúnd. Objem nápoja je približne 30ml.


Nápoj je podávaný v hrubostennej nahriatej šálke so zaobleným dnom. Vždy chtějte espresso s lžící mléčné pěny, servírované v klasickém šálku. Máte-li problém se čtením italských názvů, poproste o makijáto. Mléčná káva se připravuje z prodlouženého espressa ( Lungo ) a našlehaného mléka.


Na povrchu je mléčná pěna, ale mnohem menší než u cappuccina. Lungo Forte je kapsle Nespresso professional vyrobená výhradně z praných Arabik ze Střední a Jižní Ameriky. Její latinskoamerický původ jí dává intenzivní sladový, pražený tón, a jemné aroma červeného ovoce pocházející z guatemalské kávy dodává této dlouhé kávě její kouzlo. Káva Lavazza je prémiová italská pražená káva.


Coffeebreak dodává zrnkovou kávu, mletou kávu, kapsle Lavazza Blue, ale i kávu Lavazza bez kofeinu. Každá káva Nespresso je nejlépe odhalena v určené velikosti šálku, ve kterém se dokáže naplno projevit optimální chuť a jemnost. Doba extrakce: velikost šálku je kriticky důležitá, protože příliš mnoho vody protékající přes nedostatečné množství kávy vyústí v nevyváženou extrakci chuti.

Free Shipping Available. Výhoda spočívá v tom, že host vidí připravené espresso s krásnou crémou a může si dát vody kolik mu chutná. V Česku se nejčastěji setkáte s pojmem lungo nebo prodloužená káva , ovšem pokud byste si v Itálii objednávali lungo , tak reakce baristy bude asi stejná jako u pikola. Obecně v zahraničí se více používá.


Lungo , like a ristretto, are less common than espresso simply because few people know this is a possibility. If one is seeking to maximize caffeine intake or avoid off flavors common at short extraction times, lungo may be the way to go. Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.


Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati na našim stranicama u pravilniku o zaštiti osobnih podataka. Káva sa namelie v mlynčeku na kávu, dávka (spravidla gramov) sa dá do páky, vloží do kávovaru, ktorý cez ňu pod tlakom barov tlačí – „prešuje“ vodu. Malo by natekať do predohriatej šálky z hrubostenného porcelánu so zaguľateným dnom. For anyone unfamiliar with the terminology, while the definition of these can vary depending on where you are it is generally accepted that a lungo is a ‘stretched’ version of an espresso with twice the water. Lungo (Italian for long) is a coffee beverage made by using an espresso machine to make an Italian-style coffee – short black (a single espresso shot) with much more water (generally twice as much), resulting in a larger coffee, a lungo.


Vše potřebné pro přípravu dokonalé kávy. Naučíme vás správný postup přípravy espressa na našich kurzech, dodáme čerstvou kávu a vybavíme baristickými potřebami včetně kávovaru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky