čtvrtek 29. září 2016

Jak umlít kávu bez mlýnku

Někdy není jiná možnost, než se obejít bez mlýnku na kávu. Ačkoliv by tyto situace měly být pro milovníka kávy ojedinělé, pojďme se podívat, jak umlít kávu bez mlýnku za pomocí nástrojů, které najdete v každá kuchyni. Jak umlít kávu bez mlýnku.


Nic nevoní tak krásně jako aroma čerstvě namleté kávy. Dokonce i lidé, kteří nemají rádi kávu , milují její vůni. Poradíme vám, jak si umlít kávu , i když zrovna nemáte po ruce žádný mlýnek na kávu.


Pořiďte si jeden z našich mlýnků na kávu. Nezapomeňte si do budoucna objednat kvalitní mlýnek na kávu , který zažene všechny vaše starosti spojené s drcením zrn. V našem e-shopu nabízíme hne.


Nejlepším nástrojem pro mletí maku je použití speciálního mlýnku – mlýnku na mák. Ten je běžně k dostání v jakýchkoli potřebách s kuchyňským náčiním. Avšak ne každému se vyplatí do něj investovat, protože mák připravuje třeba jen jednou za rok.


Jaké existují další možnosti mletí máku? Mletí kávy za pomoci mlýnku. Když už máte k dispozici mlýnek nebo zařízení, které vám kávu umele, je třeba vědět, pro jaký druh kávy chcete vaše konkrétní.


Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Už jsme si řekli něco o tom, jak poznat kvalitní zrnkovou kávu a kde ji koupit. V tomto díle naší série článků se podíváme na to, jak zrnka umlít , aby vaše káva měla co nejlepší chuť. Bez mlýnku asi mák nepomelete, ale záleží na co ho potřebujete, jsou i recepty na buchty s nemletým mákem.


Možná by to vyřešilo povaření máku, ale k tomu se musí vyjádřit zkušenější. Příprava kávy není dogma – bez drobných odchylek v doporučovaných „best practice“ postupech se většinou neobejdete. Platí to i pro mletí kávy – správná hrubost není taková, která je předepsána, ale taková, která nejvíce vyhovuje vám a která. Patříte-li k milovníkům lahodné a voňavé kávy, potom byste s nákupem mlýnku na kávu rozhodně neměli otálet. S tímto zařízením docílíte naprosto odlišné chuti oproti instantní nebo předem mleté kávě, o jejíž čerstvosti lze mnohdy jenom stěží pochybovat.


Kávu si doma můžete namlít buď v elektrickém nebo ručním mlýnku. Ať už vyberete jakýkoliv, vyhněte se sekacím nožům, které sekají nerovnoměrně. Naopak se zaměřte na mlýnky s kónickými mlecími kameny, které jsou dražší, avšak rovnoměrnost mletí je s nimi nejlepší.


A jak namlít kávu dle druhu přípravy? Hele, zkoušel jste někdo umlít zrnkovou kávu v ručním mlejnku na mák? Na netu jsem sice našel článek o alternativních způsobech rozmlácení zrn kávy ale o makovém mlýnku ani slovo, a na mimibazaru se diskutuje zcela opačně o možnosti použití kávového mlýnku k rozemletí ořechů a pod. Při výběru mlýnku zvažte, kolik kávy potřebuje umlít. Vaříte kávu jen pro sebe nebo pro víc lidí naráz?


V prvním případě vám postačí menší mlýnek, v případě druhém je třeba zakoupit větší nebo si umlít kávu v menším mlýnku navíckrát. Lněné semínko je bohaté na omega-mastné kyseliny a vlákninu. Trpíte-li intolerancí vajec, mleté lněné semínko s vodou je může např. Na ručním mlýnku na mák melu z celého obilí,ovsa i hrubozrnou mouku do chleba. Ale chce to pak pohon vrtačkou nebo motor přes šnekovou převodovku.


Obilí má velký odpor při mletí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky