Snadný a rychlý recept na výborný chléb, který je připraven do minut, poté ho už jen upečeme. Chutí a texturou je samozřejmě dost odlišný od běžného pečiva, na které jsme zvyklí. Pokud ale zrovna doma nemáte droždí, je tenhle rychlý chleba jediná záchrana. Chléb také moc rád pojme jakoukoliv další přísadu na ochucení. Může to být alespoň tuk navíc – máslo, sádlo nebo olivový olej na.
Pokud nedáte dopustit na voňavý a křupavý domácí chleba , máme pro vás výborný recept. Nejlepší je ještě teplý, namazaný másem. Předehřejeme si troubu na 2stupňů, těsto dáme na plech , vytvarujeme z něj bochánek, posypeme semínky a kmínem a potřeme vodou s octem. Poté dáme chleba péct do trouby, během pečení můžeme potírat vodou s octem.
Za půl hodinky máme hotový skvělý domácí chleba. Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 2a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-minutách stáhnu na 15 ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový. Přesto je můj chleba rychlý a jednoduchý, zdravý i chutný, s křupavou kůrkou a křížkem na „bříšku“ po vzoru našich babiček.
Z jedné dávky peču dva malé bochníčky, krájím z nich hutné krajíčky a čerstvé je snídám pouze posolené, nenamazané a zapíjím je obilnou kávou s mlékem. Při takové snídani plně. Opečený krajíc kváskového chleba s výrazným cheddarem a slaninkou, doplněný jemným špenátem. To je rychlý lehký obě který je hotový za minut, na který spotřebujete chléb, který už není ve špičkové kondici, a který budete chtít znovu a znovu. Z těchto důvodů se vyplatí upéct si doma chleba vlastní.
Nejčastěji jsou na internetu i všude možné recepty na domácí chléb, jehož základem je kvásek. To takovéhoto pečiva se lidem zpravidla nechce. Když navíc nemáte doma droždí ve standardním nebo sušeném stavu, jste namydlení.
Pokud se vracíte například z víkendu a už se Vám nechtělo do obchodu pro pečivo, pak doporučuji vyzkoušet tento recept. Rychlý chléb ze sušených kvasnic. Jednak je chléb velice chutný, ale také velmi snadný a rychlý.
Doba přípravy, kynutí i pečení se vejde do hodin. Vychází z mého prvotního testu chleba podle Ládi Hrušky, ale podařilo se mi několikadenním testováním jednak ještě zlepšit chuť a jednak výrazně zkrátit dobu kynutí a celkové přípravy. Když jsem si tak procházela recepty na damper, zjistila jsem, že co recept, to jiné složení. Někdo dává mléko, jiný ne, tu bylo více másla, jinde méně. Jeden recept dokonce obsahoval i brambory.
Je kypřený jedlou sodou nebo kypřícím práškem, proto vám ušetří čas, který jiný chleba tráví kynutím. Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci. Tenhle chleba je tak skvelej, ze jsem si recept postupne prevedla nejen na nerychlo ale i na. Dnes jsem dala péct nový se sušeným droždím-program rychlé pečení a nechtějte vidět co jsem vytáhla #128512; chleba nalepený na jedné stěně formy, úplně bílý a. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a pečeme na program Sprint.
K pečení slunečnicového chleba se často používá celozrnná pšeničná mouka, takže barva krajíčků je taková medově zlatavá. Tuto mouku dávám spíše v případě, kdy peču tmavý, vícezrnný chléb. Vícezrnný kváskový chleba se semínky nechte vychladnout na mřížce. Výsledný bochníček by měl mít něco kolem 700g. Chleba má výslednou sametovou texturu střídky s krásně měkkými semínky.
Je to chlebík z té kategorie zdravějších, bez extrémně velkých otvorů ve střídě a nesmírně. Postup pečení tohoto chleba je velmi jednoduchý a zvládne ho i naprostý začátečník. Pro přípravu není zapotřebí žitný kvásek, ale po zvládnutí tohoto receptu doporučuji kváskový chleba rozhodně vyzkoušet.
Chuťově je tento jednoduchý chléb výborný, můžete se těšit na voňavý bochníček, křupavou kůrku a. Jakmile chléb vyndáte z trouby, můžete jej hladce vysunout na mřížku, kde krásně dochladne, aniž by se zapařil. Pro kontrolu, zda je chléb již upečený, zaklepejte na spodek chleba , měl by znít dutě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.