pondělí 14. září 2015

Kurz pečení chleba

Organizuji klasické i bezlepkové kurzy pečení chleba po celé ČR. Stačí si vybrat termín a místo kurzu. Pokud chcete kurz právě ve vašem městě, napište mi, domluvíme se osobně a zorganizujeme kurz na míru.


Můžete mít kurz v kruhu rodiny, kamarádů, či přátel, nebo kurz pečení chleba s kolegy z. Prakticky si ukážeme mísení a hnětení a pokud to prostory kurzu dovolí, následně si bochník kváskového chleba upečeme.

V domácích podmínkách si na kurzu vyzkoušíme všechny fáze přípravy kváskového chleba : společně zaděláme na kvásek, zaděláme na těsto a také upečeme a ochutnáme chléb právě vyjmutý z trouby. Pečení kváskového chleba. Během příprav si povíme, proč je kváskový chléb zdravější, naučíme se, které. Mezitím prochází těsto dalšími fázemi, vč.


Posléze se vymetou žhavé dřevěné uhlíky a pak když je v peci optimální teplota, dojde k sázení do pece. Chleba pečeme přibližně min. Pořádají zde i kurzy o pečení kvasového chleba – to je Tomášova parketa.

Maruška začátečnice ihned po kurzu peče jako divá, rovnou hned kvasové buchty – a povedly se jí. Chtěla bych koupit kurz k narozeninám, ale ty jsou bohužel v zimě a poslední kurz je na říjen. Kurz pečení kváskového chleba je vždy téměř celodenní akcí, počítejte tedy s konáním kurzu v čase min 1- cca 130. Přesný konec kurzu je pokaždé jiný, pečení chleba není jako práce v laboratoři, takže někdy jsme hotovi po 17. Tento kurz Vás naučí skoro zapomenutou dovednost pečení chleba.


Jednu z nekrásnějších dovedností, dávný slovanský obyčej uctívání hostů chlebem a solí, chléb jako symbol pohostinosti a úcty k přírodě a lidské práci. Vrátíme čas zpět a upečeme si poctivý bochník chleba vlastníma rukama. Představíme si veškeré základní informace potřebné pro zahájení pečení chleba s kváskem.


Ten se musíme naučit připravit a to nás také naučí tento kurz. Přihlásíte se do online kurzu pečení chleba. Online kurz pečení kváskového chleba není o nic méně, než kurz živý. Všechny postupy, triky, návody a doporučení jsem vám shrnula do návodných videí a připravených textů tak, že se vše naučíte přímo ve vaší kuchyni.


V sobotu jsme v DiviZně přivítali Kláru Hadašovou z Kopce, která za asistence svého muže Lukáše a syna Kvída vedla kurz pečení kvasového chleba. Jak to vypadalo, z obrázků usoudit můžete, ale jak to chutnalo, se dá popsat těžko. Kontakt na kurzy pečení chleba.


Reference od účastníků kurzů.

Dobrý den Gábi, Ještě jednou bych Vám chtěla poděkovat za kurz pečení chleba ve Znojmě, Bylo to hezké odpoledne, ale hlavně krásně zpracovaný kurz , který byl jasný a užitečný. Náplní tohoto kurzu bude základní práce s chlebovým kvasem, těstem a samotné pečení. Na kurzu si rozdáme kvas, seznámíme se s procesem jeho výroby, nastíníme cyklus práce s ním a pustíme se do výroby základních typů chleba - jeden pšeničný, druhý formový žitný. Tímto způsobem budete mít kvásek vhodný k pečení chleba asi za tři dny.


V této chvíli začnete kvásek často – několikrát denně – přikrmovat. Vykrmte si v lednici kvásek na domácí chleba. Lze použít do čistě pšeničného chleba žitný kvásek, nebo co druh chleba , to odpovídající druh kvásku? Kváskový chléb upéct doma? Návod na pečení kvasového chleba.


Jak správně založit kvásek a jak vyrobit. Od výroby kvásku až po návod na lesklou kůrku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky