úterý 8. září 2015

Adiabatické chlazení

Název „otevřený cyklus” napovídá, že chladivo (voda, resp. vodní pára) je po zajištění chladícího účinku ze systému odvedeno a nahrazeno novým. Uživatelé jsou však často překvapeni výkonem adiabatického chlazení a kvalitou vnitřního prostředí chlazených prostorů, protože chladící energie vzniká při nízkých provozních nákladech zdánlivě “z ničeho”. Když máte vlhkou pokožku, cítíte okamžitě cítíte chla protože si pokožku ochlazujete odpařováním.


Chladicí účinek pocítíte, když si například namočíte tričko a fouká vítr. Odpařování vody je přirozený proces a způsob, jak získat osvěžující chladný vzduch. Adiabatické jednotky lze umístit na střechu i boční stěny haly.

Jednotka AD jej pak dokáže přivést na místo, kde je aktuálně zapotřebí anebo jej rozvádět do celé budovy. V současnosti je přímé adiabatické chlazení celosvětově populární zejména v oblastech se suchým a horkým klimatem. Také ve střední Evropě lze přímé adiabatické chlazení úspěšně používat ke chlazení budov, zejména průmyslového charakteru.


K účinné funkci adiabatického chlazení je nutný dostatečně. Teplota prostředí je velice podstatným činitelem pobytové a pracovní pohody. Přímé adiabatické chlazení se hodí především pro suché, horké či teplé klima tam, kde je požadována vysoká vlhkost vzduchu a zároveň chlazení.


Technický návrh systému adiabatického chlazení Merlin Technology - akce skleník. Snižování nákladů na vytápění systémem destratifikátorů Merlin. Stalo se důležitou součástí v sektoru chlazení venkovního vzduchu v zemích, kde je teplo.

V Medině bylo na náměstí před jednou z největších mešit na světě instalováno 2„klimatizovaných deštníků“ pro zastínění a chlazení. Vítejte, ve světě - adiabatického chlazení a zvlhčování prostor, úpravy kvality vzduchu a úsporných energetických systémech. Odváděný vzduch z chlazeného prostoru I je rozdělen na dva proudy. Nepřímé adiabatické chlazení - princip metoda tzv. Je adiabatické odpařovací chlazení vhodnou alternativou pro naše území, nebo ne?


Jaké jsou limity pro instalaci adiabatického chlazení ? Autoři se pokusí na tyto otázky najít odpovědi na základě naměřených údajů z reálného provozu. Novinky a zajímavosti: GDPR prohlášení. Stavební a obchodní společnost PaPP, spol.


Historie adiabatického chlazení. Je to tradiční způsob chlazení nevyžadující rozsáhlé technické vybavení! Hledáte projekt adiabatického chlazení ? Vyšší produktivita práce. Simulace výrazně znázorňuje práci potřebnou na chlazení během roku a její rozložení na mechanické chlazení , nepřímé odpařovací chlazení a rekuperaci tepla.


Odlehčení, které přináší samotná rekuperace tepla z odpadního vzduchu z budovy, je i při zvoleném koeficientu rekuperace odpovídajícím způsobem nízké. Prumyslová klimatizace na bázi odpařování vody. Americký výrobce Port a Cool tuto myšlenku přivedl k dokonalosti.


Základem je jeho patentovaná vypařovací vložka.

A právě tá děla z tohoto jednoducheho stroje. Zařízení, která využívají adiabatický zp ůsob chlazení , mohou být vzhledem ke zvýšené defirenci mezi vstupní a výstupní teplotou vzduchu projektovány jako prostorově, energeticky a cenově ús porné. Je však nezbytné dodat, že na zákla - dě požadavků na kvalitu vody je ve větš ině případů požadována její úprava. Maše mobilní adiabatické chladicí a klimatizační zařízení jsou efektivní a cenově výhodnou alternativou ke klasickému chlazení.


Na chlazení využívají vodu a proto jejich provozní náklady jsou menší než u kompresorových chladičích. EVOCOOL JET jsou adiabatické klimatizační jednotky jejichž předností je mobilita a. Praktický výsledek adiabatického větrání a chlazení v pracovním prostoru je dán mnoha parametry, jako například vnitřní a vnější tepelnou zátěží, rozměry a tvarem budovy, typem distribuce, použitým počtem a rozmístěním adiabatických.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky