středa 17. října 2018

Sběr víček pro nemocné děti

Chtěla bych pomoc nemocným dětem tim, že bych sbírala víčka (ne jen ja, ale dala bych do obchodu u nás na vesnici třeba krabici aby pomohli i ostatní). Polsko bude vůbec první zemí v celé Evropě, která na svém území plošně zakáže sběr plastových víček na nemocné děti. Podle polské vlády je sběr neekologický, nerentabilní a úplně k hovnu. Kdyby všichni, kdo přišpějí víčka na nemocné děti , hodili do sběrné nádoby radši stokorunu, s přehledem by tím.


Ve speciálních sběrnách je můžete vyměnit za peníze, které pak můžete poslat lidem v nouzi, některé výkupny ale peníze přímo posílají na sbírky nemocných dětí. Tady je podrobný návo jak víčky můžete pomoci.

Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Rebeka se narodila s nemocí motýlích křídel. Zbylé firmy mají požadavky, které není možné v tak velkém množství, jež se nasbíralo, splnit,“ vysvětlila na internetových stránkách policie Helena. Sbírají je mladí, staří.


Sběr organizovala tři roky. Brněnská firma Hottech vychází vstříc všem, kteří sbírají plastová víčka pro nemocné děti tím, že od nich vykupuje plastová víčka za zvýhodněnou cenu - Kč za kilogram vytříděných víček. Běžná výkupní cena plastových víček je - Kč za kilogram.


Například do bedny od banánů se vejde cca kg.

Naše rodina, tedy Rebečina maminka Míša, tatínek Richard a pětiletý bráška Ríša, bydlí ve východních Čechách. Až do narození Rebeky jsme žili jako kterákoliv jiná mladá rodina – svůj čas jsme dělili mezi práci a společně strávené chvíle při sportu a na výletech. Je ale sběr víček skutečně efektivní?


PET lahví – většinou na nějaký dobročinný účel. Víčka vykoupí firma zabývající se recyklací pl. Loni jsme sbírali víčka například pro malou Aničku, řekla ředitelka Mateřské školy a Základní školy Vlastějovice Olga Sýsová. Pro nalezení adresy rodičů dětí, které potřebují peníze za víčka na léčbu, stačilo podle ředitelky málo: zadat do vyhledávače slova „ sběr víček a ten přímo vyhledal odkazy na. Pomoci potřebným, podpořit charity i naučit děti ekologickému cítění a třídění odpadu.


I v tomto školním roce pokračujeme ve sbírce plastových víček pro Lukáška. MŠ a jejich rodiče, studenti a pedagogové ze SSŠS Lutín). Lukášek nám jako poděkování za sběr víček namaloval obrázek.


Každým dnem se připojují noví sběrači víček a snažíme se vytvářet další a další sběrná místa. V době, kdy má skoro každý Čech práci a firmy se předhánějí v tom, kdo nabídne zaměstnancům vyšší plat, se naše společnost stále chrtí a místo peněz raději daruje pár víček od Coca Coly. Výkupní cena za jeden kilogram víček se přitom pohybuje.


S koncem výkupu víček firmou Eko trade plus zastavila před časem sběr víček pro nemocné děti rovněž městská policie v Kolíně. Ono totiž nejde o to, že děti pomáhají nějak. Jupíků bez gumového těsnění,odměrky od Sunaru, celé obaly od žvýkaček Orbit a další podobná víčka od nás vykupuje firma.


Jde o to, že sběr víček je tak zoufale neefektivní činnost (a ano, efektivita souvisí s tím, jaký výsledek činnost přinese), že doporučovat něco takového dětem je zločin na jejich finanční a sociální gramotnosti!

V Praze je kilo víček vykupováno za korun. Faktem je, že litru balené vody se v obchodních řetězcích pohybuje v cenovém rozmezí 90–3korun. Aby se tedy vydělala jedna jediná koruna pro dobré účely, musel by člověk utratit minimálně 2korun plus zaplatit. Městská policie ukončila sběr plastových víček , která byla určena pro nemocné děti 29. Podařilo se nám vybrat pytlů víček a ty jsme předali rodičům malé Evičky.


Evička má dětskou mozkovou obrnu, oslabené. Z důvodu, že některé firmy pozastavily výkup plastových uzávěrů, končíme sběr plastových víček , který naše městská policie, po celé tři roky, s pomocí vás. Vážení spoluobčané, děkujeme vám všem, kteří jste nám pomohli organizovat sběr plastových víček , jejichž výtěžek byl určený pro nemocné děti.


Jihlavský magistrát utnul sběr víček na dobročinné účely. Z radnice zmizela krabice, kam je lidé mohli nosit. Podle města se sběr nevyplatí, protože výkupní cena je minimální a lidé by tak měli raději přiispívat finanční částkou. Odborník z ekologické organizace Arnika ale sbírání víček nezavrhuje - podle něj tyto akce mají smysl.


Kutnohorsko - Pytle i krabice plné nasbíraných barevných víček „cestují z. Hračky pro onkologicky nemocné děti. V polovině srpna předali další hračky a výtvarné potřeby zaměstnanci OSSZ Jablonec nad Nisou prostřednictvím nadačního fondu Slon (Společně dá Liberecko Onkodětem Naději), jehož posláním je materiální a zprostředkovaná pomoc dětem s onkologickým nebo jiným závažným onemocněním, dětskému oddělení a nemocniční školce. Zaměstnanci OSSZ v České Lípě a Jablonci nad Nisou dlouhodobě podporují svými aktivitami po celý rok děti , které se perou se závažným onemocněním.


Pomoc nejmenším a nejslabším probíhá různě - ať už se jedná o sběr víček od PET láhví, finanční podporu nebo nákup např.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky