středa 31. října 2018

Domácí sirup recept

Domaći sirup od koprive: Sok koji obnavlja celo telo, jača imunitet, štiti od bolesti! RECEPT ) Kopriva je već počela da niče svuda. Videćete je po livadama, oko kuća, uz reke.


Nađite čisto mesto, daleko od saobraćaja i uberite vrhove mlade kop. Domáci sirup a množstvo ďalších chutných receptov.

KATEGÓRIE Najobľúbenejšie Najnovšie Polievky Mäso a hydina Bezmäsité jedlá Cestoviny a pizza Koláče a dezerty Predjedlá a nátierky Súťažné recepty Omáčky, pr. Recept na zázvorový sirup , ze kterého si kdykoliv můžeme připravit osvěžující a jemně pikantní limonádu. Výborně chutná s citronovou šťávou a ledem. Jak vyrobit domácí fialkový sirup – recept , použití, léčivé účinky. Po této době přecedíme přes plátýnko a zbytek ještě vymačkáme.


Přidáme trochu šťávy vymačkané z citrónu a 3– 4g cukru. Zázračný domáci sirup na odstránenie hlienov z pľúc a priedušiek. Na záver vám ponúkneme jeden úžasný domáci liek, ktorý dosahuje skvelé výsledky pri potláčaní dusivého kašľa a tiež uľahčuje vykašlávanie hlienov z dýchacích ciest.

Sklenice by měla být na slunném místě a občas je třeba obsah protřepat. Fialky postupně pouští šťávu, ta rozpouští cukr a vzniká sirup. Proces trvá asi dva měsíce. Nakonec je třeba květy přecedit přes plátýnko, květy ještě důkladně vymačkáme, abychom nepřišli ani o kapku vzácné šťávy. Za vreme vrućih letnjih dana nema boljeg od slatkog domaćeg osveženja, pogotovo ako je jednostavno za pripremu.


Tématické fráze: zázvorový sirup domácí sirup domaci sirupy zázvorový sirup recept recept zázvorový sirup zázvorový sirup bez vaření recepty na domaci sirupy zázvorový sirup s citronem recept domácí sirupy recepty zázvorový sirup s citronem zázvorový sirup recept bez vaření recept na zázvorový sirup domaci sirup. Jeho vzhled ovlivní zvolený cukr. Sirup jsem uvařila pro srovnání s bílým cukrem – to je ten krásně zlatý v dávkovací konvičce – a s třtinovým cukrem, kterému dávám přednost. Sirup dostane karamelovou barvu a kromě čajů je skvělý při pečení perníčků a zázvorových sušenek, do granoly apod. Musím říci, že letos mě moc baví dělat nejrůznější sirupy – smrkový, jedlový, bezový, kopřivový, jitrocelový, jahodový, teď naposledy mátový a mám pocit, že s nimi zdaleka nekončím.


Každý z nich má jiné léčivé účinky, protože je nevařím, jsou skvělou zásobou zdraví na chladnější měsíce a hlavně všem moc chutnají. Tak na Anginovník si budeme muset počkat až na jaro, ale vámi zaslaný recept na sirup z rýmovníku ihned vyzkoušíme protože ten pěstujeme již několik roků, ale teprve letos se o něm začalo publikovat. Děkujeme a jsme s pozdravem manželé Kornasovi. Možná víte, možná ne, ale na všechny “bolístky” existuje lék ve formě léčivých rostlin a receptur našich starých matek. Tématické fráze: matovy sirup mátový sirup recept sirup z máty recept na mätovy sirup jak vyrobit matovy sirup sirup z máty recept sirup z máty peprné recept mátový sirup mata sirup domaci matovy sirup máta peprná recepty sirup mátový mátový syrup máta recepty recept na sirup z mäty sirup z máty peprné recept mátový.


No je toho opravdu hodně.

Naposledy jsem vyzkoušela vyrobit domácí meduňkový sirup , který používám například v létě do limonád nebo po lžičkách piji každé ráno na lačno. Má léčivé účinky, takže jako prevence je to skvělá bylinka. Meduňkový sirup je výborný proti nespavosti, nevolnosti a úzkosti. Tymiánový sirup proti mokrému kašli si můžeme pořídit v lékárně. Ale jeho domácí výroba je velmi jednoduchá, výsledek je stejně účinný jako u kupovaného léku, rozhodně je levnější – náklady se pohybují kolem dvaceti pěti korun.


Priprema je jednostavna, a kao rezultat, u smočnici ćete imati pripremljen sirup protiv kašlja bez konzervansa i dodanih aditiva i farmacijskih supstanci. Uzima se po potrebi, dnevno 3-jušnih.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky