pátek 5. října 2018

Jak uvařit jasmínovou rýži

Váháte, jak správně uvařit jasmínovou rýži ? Podívejte se na náš recept. A pokud si chcete připravit velmi rychlý oběd nebo večeři, stačí uvařenou jasmínovou rýži pouze promíchat s plechovkou tuňákového salátu s papričkami a chutné rychlé jídlo je na světě. Jak uvařit jasmínovou rýži 13. Mai Na první pohled by se mohlo zdát, že uvařit rýži je naprosto primitivní záležitost a psát o ní je jako nosit dříví do lesa.


Jak dlouho vařit jasmínovou rýži.

Rýže je dnes vedle těstovin a brambor nejčastější přílohou, která se dostává na náš stůl. Je rychlá, celkem nenáročná na přípravu, dobře stravitelná a oblíbená mezi sportovci a hodí se k mnoha hlavním jídlům. A zde je tedy přesný návod jak jasmínovou rýži připravit: Hrnek rýže zalijeme dvojnásobným množstvím vody.


Mírně osolíme a přivedeme k varu. Pokud se rozhodnete pro jednoduchou úpravu vařením, pamatujte, že je třeba rýži důkladně propláchnout pod tekoucí vodou například v sítku. Pak ji vložte do hrnce se studenou vodou.


Vodu osolte a případně do ní nalijte trochu oleje. Možná se vám zdá jednoduché uvařit rýži , někteří lidé však neradi lepivou, rozvařenou, bezchuťovou. Tento recept však nemá chybu.

Použití rýžovaru je jednoduchý a efektivní způsob, jak uvařit rýži. Mnoho rýžovarů udržuje rýži po uvaření v teple. Rýži není při vaření potřeba hlídat, protože tato zařízení jsou vybavena automatickým zařízením, které se sepne, když je rýž. A to už mi pomalu docházejí slova o tom, jak naše babičky do dušené rýže vkládaly oloupanou cibuli, na pár místech propíchnutou hřebíčkem.


Někdy i přikládaly kousek skořice a bobkový list. Teď už na to nemusíte jen vzpomínat. Ode dneška víte, jak uvařit rýži a jak tohle umění rozvíjet dál. Jak snížit obsah arsenu v rýži ? Pokud chcete připravit jasmínovou rýži či rýži basmati správně, začtěte se do toho článku.


Jak na domácí jasmínovou rýži ? Pro některé domácnosti může být jasmínová rýže přepych, protože její cena není většinou moc nízká. Pokud však jasmínovou rýži máte rádi a chtěli byste si na ní čas od času pochutnat, můžete si doma vyrobit její imitaci. Pokud jste milovníky asijské kuchyně či rýže stejně jako já a nemáte doma rýžovar, určitě jste se někdy pozastavili nad otázkou, jak to sakra udělat, aby vaše rýže byla tak přesně uvařená a akorát lepivá, prostě výborná tak, jako když si ji dáte v asijské restauraci.


Na sushi je opravdu dobré pořizovat kvalitní japonskou rýži ve specializovaných asijských obchodech, kde vám doporučí tu nejlepší. Já kupuju jako přílohovou rýži buď jasmínovou nebo basmati, je dražší než ta „obyčejná“, ale je to fakt znát na chuti i konzistenci, ozkoušeno. A dělám to tak, že odměřím rýži odměrkou (můžeš malým hrníčkem nebo čímkoliv), propláchnu ve vodě, sliju co nejvíc vody (nebo přecedím přes sítko). V následujícím videu vám Roman Paulus ukáže, jak správně uvařit rýži basmati. Jak vařit rýži recepty, které budete milovat.


Tahle metoda je nejvhodnější pro vaření rýže basmati a pro jasmínovou rýži.

Rýže se vaří v odměřeném množství vody, přičemž se do rýže voda zcela vsákne, když je uvařená. Vodu, rýži a sůl tedy dejte do kastrolu a přiveďte k varu. Promíchejte, snižte plamen a kastrol přikryjte. Perfektní Není nutné kupovat drahou rýži. Můžete si koupit jasmínovou rýži (dlouhozrnnou rýži ) - na obalu je označena jako „vysoce.


Koupit jasmínovou rýži PŘÍMO na tržnici nebo ve vietnamských potravinách, kterých je všude mraky. Tam můžete koupit i rýžovar, cca 7Kč ten střední, pro osoby akorát. Rýži neproplachovat, proste nasypat do hrnce, dvakrát tolik vody co rýže a zapnout hrnec, vypne se cca po minutách sám. Rýže je jedním z nejjednodušších a nejuniverzálnějších jídel, které si můžete uvařit doma.


Stačí se naučit několik základních pravidel a můžete si připravit jakékoli jídlo. Přidej máslo (asi 3-polévkových lžic) a nech rozpustit. Přidej propláchnutou rýži a míchej, ať se ti rýže nepřipálí. Takto rýži restuj asi minutku. Přilij uvařenou vodu (jeden a půl hrnku).


Lehko se rozvaří nebo nedovaří. Uvařit rýži není ale snadné. Jak tedy správně vařit rýži ? Určitě každou rýži nejprve pořádně propláchněte, i několikrát. Proplachujte než bude voda čirá.


Tím ji zbavíte nečistot a zbytků plísní. Pokud chcete, aby byla chutná a na talíři krásně nadýchaná, musíte ale dodržovat některá základní pravidla. Rýže už je u nás jednou ze základních příloh, přesto se jí spousta kuchařů a kuchařek bojí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky