pátek 17. srpna 2018

Jasmínová rýže recept

POSTUP: Množství rýže si nejprve odvažte a přesypte třeba do hrnku (to vám pomůže později odhadnout množství vody). Poté rýži propláchněte studenou vodou, můžete to udělat s pomocí cedníku, do kterého rýži nasypete. Někdo rýži neproplachuje, ale většinou se. Jasmínová rýže po Thajsku: Rýži opláchneme, vložíme do hrnce.


Na díl rýže cca dílu vody. Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít minut.

Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli. Největší chyba je nesprávný poměr rýže. Ještě jednou zopakujeme - rýže , skořice, ořechy, jablka a zakončíme vrstvou rýže. Rýžový nákyp vložíme do předehřáté trouby a necháme chvíli zapéct.


Ihned podáváme, ale jasmínová rýže chutná dobře i vychladlá. Výborný recept -velmi se hodí např. Rychlá a jednoduchá příprava. Pěstuje se v Thajsku a hojně se využívá v čínské kuchyni.


Oproti tomu jasmínová rýže pochází z Thajska a přestože má zřejmě ještě hezčí aroma, podle kterého se ostatně jmenuje, je trochu lepivější.

Používá se hlavně v čínské, thajské a japonské kuchyni. Pro dnešní recept je jedno, kterou použijete, v obchodě nejspíš budete mít větší štěstí potkat rýži basmati. Po celou dobu vaření neodklápíme pokličku, počkáme, až budeme kontrolovat, jestli je rýže už uvařená.


Rýži lze také nechat dojít mimo oheň, nerozvaří se, když nebudeme přidávat vodu. Cibuli po uvaření rýže vyndáme a vyhodíme. Tento recept na vařenou rýži je opravdu dobrý! Ne vždy musí být rýže pouze přílohou.


V tomto receptu je na prvním místě a doplňujeme ji opraženou kukuřicí. Tématické fráze: jasmínová rýže recept jasmínová rýže příprava příprava jasmínové rýže jasmínová řýže jak se vaří jasmínová rýže jasmínová ryže recepty recepty s jasminovou ryzi jasminova ryze postup jasmínová rýže recept na másle jasmínová rýže na másle recept jasmínová rýže recepty s jasmínovu. Přiveďte k varu, rozmíchejte a částečně zakryté vařte na mírném plameni ještě deset minut.


V rýži by se měly objevit dírky od prostupující páry a měla by být téměř uvařená. Je důležité, aby voda nebublala příliš prudce a neodpařila se moc rychle, jinak se rýže nestihne uvařit. Takto je tomu právě u rýže jasmínové, neměla by se proplachovat vůbec.


Nenabývá příliš na objemu, proto bych doporučil vařit trochu větší množství, než jste zvyklí. Ale také proto, že jí sníte mnohem více, než je tomu třeba u rýže natural. Je prostě neodolatelně.


Naprosto jednoduchý recept na rizoto. Tentokrát je z jasmínové rýže , která je chuťově výraznější.

Od včerejšího oběda mi zbyla rýže , tak jsem hledala na netu co s ní. Udělala jsem si tento recept i když místo mražené zeleniny jsem použila čerstvou (mrkev, pórek, kapie), protože mraženou jsem neměla. Je to opravdu vynikající!


Kdybych v tom měla ještě houby nebo maso a posypala to sýrem bylo by to skvělé rizoto.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky