pondělí 20. srpna 2018

Domácí nudle recept

Zpočátku se nikomu nedaří krájet skutečně (vlasové) nudle , chce to jen hodně ostrý nůž a trochu cviku. S každou přípravou nudlí to jde lépe. A i nedokonale nakrájené domácí nudle mají v polévce svou nezaměnitelnou chuť.


Nakrájené nudle necháme ve slabé vrstvě mírně proschnout a pak je v polévce vaříme asi 3. Koupila jsem si strojek na nudle a bláhově jsem se domnívala,že uvnitř bude i recept.

Nemohl by mi někdo pomoci radou a receptem ze svých zásob. Vtipné je, že recept na domácí nudle vám bude fungovat, ať už se rozhodnete vzít jakoukoli mouku – hladkou, polohrubou i hrubou. Není to tak, že pokud někdo dává přednost jiné mouce, tak musel upadnout na hlavu, následkem čehož se z něj stal domácí patlal. Osvědčený recept na snadné domácí nudle. Domácí nudle nejsou náročné a jsou hotové za chvilku.


Postup: Smícháme vejce, mouku, sůl a vypracujeme hladké tuhé těsto. Těsto rozválíme na co nejtenčí. Recept na velmi chutné nudle do polévky.

Moje domácí nudle do polévky. Milan: mám takový dojem,že vy máte asi každou chvíli žaludek obráceně,dá se napsat,na novinách bych nudle nesušil i já se divila,ale že bych se vyjadřovala jako vy,to zase né! Každý má volbu jak sušit,ale těsto na nudle je super!


Velmi snadný a rychlý recept na domácí nudle do polévky, které oceníte víc než byste čekali, protože dají polévce jinou úroveň. Domácí sekanou je velmi jednoduché upéct a zvládne to každý. Ta z tohoto receptu je ještě snadnější, nemusíte tvarovat „bochník“, stačí hmotu jen rozetřít na plech a hotovou sekanou nakrájet na kostky či plátky podle libosti. Okapané nudle zprudka smažíme - minuty v hluboké pánvi na rozpáleném oleji. Během smažení je promícháváme.


Ve větším množství by se na pánvi slepovaly. K dobrému vývaru patří nudle , bezpochyby domácí nudle. Ano, v obchodě je dnes tolik druhů nudlí, že člověku oči přecházejí.


Příprava domácích nudlí není obtížná. Spíš je náročná na trpělivost. Mouku prošlehejte s vejci a solí a nechte minut odstát. Domácí široké nudle - recept : Do přesáté mouky uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyberte si recept na domácí nudle do polévky a připravte si chutný a výjimečný domácí nudle do polévky pokrm, lahůdku nebo nápoj.


Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší domácí nudle do polévky!

Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v. Domácí těstoviny, ať nudle , tenké, široké, fleky, nebo drobení vyrábím zásadně jen z vajíček a hrubé mouky. Tak mne to naučila v mých letech babička a já už let recept používám. Postupně pomocí nože zapracováváme vejce do hrubé mouky. Takto krásně a vlastnoručně vyrobené široké nudle vkládáme do hrnce s vařící osolenou vodou a trochou olivového oleje a vaříme do změknutí cca 5-minut.


Uvařené domácí nudle scedíme, dáme porci do hlubokého talíře a bohatě posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem. Také domácí hotové nudle mohou být vařené a uloženy,nicméně musí být důkladně vyčištěn z mouky a sušen při pokojové teplotě. Bude sušit asi dva dny, ale trouba může zkrátit tento proces hodně. Nudle můžete ukládat v pevném kelímku nebo v lněném pytlíku na suchém místě.


Pokud pomineme polévkové nudle , které stojí zvlášť, zbývají nudle těstovinové klasické, které známe jako tagliatelle , papardelle nebo fettuccine.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky