Moc a moc děkuji za tento recept , příprava je naprosto srozumitelná a jednoduchá, ale hlavně obsahuje ten důležitý detail, který jinde chybí - na minut zapéct a potřít máslem, mnohem lépe pak drží tvar, kůrku a získá výbornou chuť. Byl to ten nejlepší chleba , super. Je opravdu nutné, pořizovat si kvůli občasnému pečení poctivého domácího chleba pekárnu?
Následně pak zkoušet ultrazdravé celozrnné recepty, jejichž výsledku se mnohý muž bojí jako čert kříže? Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 2a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-minutách stáhnu na 15 ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov.
Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový. Příprava na pečení spočívá v dokonalém prohřátí trouby či pece, která bude mít tolik naakumulované energie, že jí teplota po založení jednoho či dvou kusů chleba nepoklesne pod kritickou mez. Velice důležité je svou troubu znát a aspoň zpočátku kontrolovat teplotu jednoduchým plechovým teploměrem. Podobně postupujte v případě pečení v nádobě – tu zahřejte bez kamene v troubě na roštu rovněž na nejvyšší možnou teplotu.
Do nahřáté opatrně vložte vyklopený chleba s papírem (lépe se přesouvá), nařízněte a pečte přikrytý asi minut. Recept na upečení chutného chleba doma v troubě. Domácí chléb z celozrnné mouky podáváme podle chuti jako přílohu k různým.
Sdílejte s ostatními nadšenci chlebový kvásek pomocí mapy PečemPecen, přidat se může opravdu každý.
V zásobě jsou i recepty na veškeré domácí pečení. Takže bych si neměl na co stěžovat. Problém je ale v tom, že mi zatím vždy střídka sedla. Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme - minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak minut.
Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem. Martina se rozhodne pro pečení domácího chleba. Kristýna má zase nějaké barevné chutě, takže se pustí do pomazánek. Svěží z uzené makrely, krásně zelená vznikne z avokáda a jarní cibulky a trochu netradiční růžovou bude mít tatarák z brambor.
Další výhodou domácího pečení je, že si chleba upečete ve chvíli, kdy je potřeba a chuť. Většina pekáren má program odloženého startu, takže lze pečení přednastavit tak, že nás vůně čerstvě upečeného chleba ráno probudí. Dobrý večer pane Jéňo chtěla jsem vás poprosit o popis výroby žitného kvásku nikde jsem to nenašla a váš recept na pečení chleba mě úplně nadchl. Jsem sice začátečník ale krásně to popisujete když se nevede tak zkoušet znovu a tak doufám že se mi snad někdy povede. Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději nepouštíte?
Zbytečné obavy, výborný, křupavý a nadýchaný pecen chleba upečete hned na první pokus. Bez složitých postupů, namáhavé práce s těstem, speciálních surovin či profesionálního kuchyňského vybavení. Kváskový chleba pšenično-žitný.
Když už jsem se dala na pečení tak jsem se rozhodla si péct chleba doma. Nemám domácí pekárnu, abych si usnadnila zadělávání těsta a jeho samostatné pečení. První krok mě zavedl na různé webové stránky, kde jsem si přečetla různé návody a rady už zkušených pekařinek. Lepek zajistí, že má chléb lehkou strukturu a vláčnou střídku.
Základní recept lze obměňovat použitím mouky kukuřičné, ječné, sójové, špaldové nebo žitné. K pečení chleba potřebujete droždí. A můžete použít čerstvé, sušené nebo instantní. Můžete je libovolně v receptech.
Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.