pátek 3. června 2016

Jaky sporak

Typy sporáků dle umístění. V první řadě přistupte k volbě sporáku z pohledu výsledného umístění. Pokud nahrazujete starší spotřebič, není pravděpodobně o čem zdlouhavě přemýšlet. Jak vybrat nový sporák? Pokud si nevíte rady s výběrem sporáku, připravili jsme pro vás přehledný návod.


Díky němu si vybere opravdu každý. Jaký sporák vybrat řešíme na Jíme Jinak. Stejně jako tisíce zdravých receptů pro lepší zdraví. Začněte online kurzem zdarma.


Při výběru nového sporáku a trouby je potřeba v první řadě zvážit, zda budete pořizovat variantu volně stojící či vestavnou. Plynový sporák na propan-butan Mora P 1BW. Sami jistě dobře víte, že možnosti dnešního trhu s domácími spotřebiči jsou takřka neomezené, výrobci pružně reagují na potřeby domácností, což se odráží nejen v designu, variabilnosti umístění a rozměrech, ale také ve vývojích technologií a funkcí, kterými domácí spotřebiče disponují. Tento kombinovaný sporák vám okrem štandardných funkcií prináša aj niečo navyše. Klasická plynová varná doska a multifunkčná rúra, ktorá je ozvláštnená o funkciu PlusSteam, čo znamená, že jedlo môžete pripravovať za pomoci pary.


Jen doufam, ze elektrikar, ktery prijde sporak zapojit bude stejneho nazoru, kdyz je tolik nazoru mezi Vami. Sporák disponuje integrovaným zapalováním, dvoudílnou mřížkou pro snadné a bezpečné přemísťování nádobí a digitálním časovým spínačem s hodinami. Po létech s plynem (který jsem vždy upřednostňovala) vařim na elektrice a plyn už NIKDY!


Tuto otázku řeší každý, komu starý sporák přestal fungovat, nebo se rozhodl pro rozsáhlou rekonstrukci kuchyně. Který z nich je tedy lepší z hlediska funkčnosti, bezpečnosti i podle ceny? Já si myslím, že je to úplně jedno. Nevíme kdo sporák vyrobil, kdo vyrobil komponenty, kdo to smontoval. Vyberte ten, který se vám líbí, má ventilátor v troubě a snadné zapalování plynu.


Pomohl vám náš test kombinovaných sporáků? Pokud ano, budeme velmi rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu, recenzi, zkušenost či hodnocení vámi zakoupeného modelu dole v komentářích na této stránce. PE vodic, sporak pojede, ale nebude chranen (ukostren), proto je lepsi to tahnout az ke sporaku 4x a zelenozluty pripojit na svorku PE pak az N. Zelenozluty musi byt take delsi nez fazove vodice. Při vaření na indukci je potřeba používat nádobí se speciálním dnem.


Poznáte ho jednoduše pomocí testu s magnetem. Více se dozvíte v našem článku. Tabulky pro pečení osahují následující způsoby pečení.


Vyberte si způsob podle vybavenosti Vašeho spotřebiče. Vybírejte si Sporáky podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Jaký je nejlepší kombinovaný kočárek už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Rozhodli jste se pořídit si sporák na tuhá paliva, ale nabídka sporáků je široká a nevíte jaký sporák si vybrat? Nemusí si hned všechno vařit nebo aspoň ohřívat.


Ale přece jenom neuškodí, ba naopak přijde vho nějaké to teplé jídlo. Rozhodující je ovšem, jaký typ energie máte v dosahu. Zvolíte si tedy mezi elektřinou, plynem nebo kombinací. U elektrického sporáku můžete volit mezi klasickými plotýnkami, sklokeramickou varnou deskou nebo deskou na bázi indukčního ohřevu.


Hoří otevřeným plamenem, teplo se přenáší na pánev (hrnec). Nedochází tak ke ztrátám, které jsou nutné k zahřátí elektrické plotýnky. Chystám se vyměnit kuchyňský stolový sporák.


Popis starého: Označení FIKO 2. Funguje asi až let, litinové tály s žebry proti kroucení, velké uhláky, smalt plech kompletně VŠUDE podložený šamotem, vyklápěcí rošt, velký popelník, předehřátý sekundární vzduch z prostoru popelníku do ohniště, výfuk průměr 130mm zboku, trouba na standartní pečící. Dobrý den, koupil jsem starší sporák mora z druhé ruky. Plánuji jej dát na chalupu. Chci jej připojit na PB láhev.


Mám několik 2kg, do budoucna možná pořídím 10kg.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky