pátek 17. června 2016

Domácí kremrole

Tématické fráze: domácí kremrole recept od babičky sníh do kremrolí kremrole domácí těsto na kremrole recept na kremrole kremrole recept vařený sníh do kremrolí recept na kremrole se sněhem recept na sníh do kremrolí recept kremrole kremrole se sněhem sníh do kremrolí recept recepty kremrole recepty na kremrole domácí. Upečené kremrole necháme vychladnout a vyndáme trubičky. Studené kremrole plníme sněhem z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru. Ty potřeme vejcem a dáme péct na pečící papír.


Domácí kremrole pečeme dorůžova na 1- 1°C.

Kdo chce, může navrch ještě posypat hrubým cukrem krystalem. Po upečení vždy lehce klepneme s trubičkou a kremrole z nich pěkně sjedou. Necháme je vychladnout a teprve potom plníme. Pocukrovaná kremrole svou jemností a sladkou chutí umlčí leckterého labužníka.


Obzvlášť pokud místo kupovaných kremrolí nabídneme ty domácí. Ty jsou totiž nejlepší. Dnes pro vás máme jejich přípravu krok za krokebudete si moci připravit domácí listové těsto a udělat si z něj tyto sladké trubičky.

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Hotové kremrole klaďte vedle sebe na připravený plech. Trubičky dávejte dostatečně daleko od sebe, těsto během pečení přece jen trochu nabude. Pečte ve vyhřáté troubě asi 15–minut dozlatova, pozor, ať nejsou moc tmavé – těsto by se pak příliš drobilo.


Suprové jednoduché kremrole - recept: Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Synonymem cukrárny jsou alespoň pro mě právě zasněžené kremrole. Byla jsem zvědavá, jak složitá je příprava kremrolí.


Ale v cukrárně Amarilis mě převezli – je to jednoduchá trubička z listového těsta plněná krémem z cukrového rozvaru a vyšlehaných bílků. Pokud si myslíte, že kremrole jsou výsadou pouze zdatných cukrářek a šikovných babiček, jste na omylu. Hravě je zvládnete i vy.


Dají vám sice víc práce než perník nebo bublanina, ale v případě téhle dobroty se to rozhodně vyplatí. Navíc na ni není co zkazit. Po pečení vám v lednici zbyde několik žloutků. Ty nejlepší kremrole v Praze jsme ochutnali v rodinné restauraci Story. Když jsme si řekli o recept, zjistili jsme, že jsou z domácího listového těsta, a tak vám předkládáme o něco jednodušší, ale taky skvělou alternativu.


V následujícím článku vám poradím, jak rychle přichystat skvělý moučník jako z cukrárny, který vám zaručí úspěch u každé návštěvy.

A také vás nebaví kupovat je v cukrárně draze? Podle našeho receptu si kremrole snadno upečete doma a navíc budete mít jistotu, že jsou skutečně čerstvé. Vyberte si recept na kremrole a připravte si chutný a výjimečný kremrole pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší kremrole ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně kremrole. Kremrole domaci recepty, které budete milovat.


Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku, přímo do ní nastrouháme zmražená másla a během strouhání si hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit. Do odměrky rozklepneme vejce, přidáme ocet, sůl a d. Recept je převzatý z kuchařky Romana Vaňka Sladké poklady české a moravské kuchyně. Namotané kremrole pokládejte na plech vyložený pečícím papírem, před pečením je potřete vejcem – pozor jen těsto, ne kovový okraj, jinak hrozí, že se vám vejce připeče a kremroli po upečení z trubičky bez zničení nesundáte.


Nejlepší kremrole na světě jsou od mé mamky z Kadaně… rozhodla jsem se, že je pro vás vyzkouším udělat a nafotit postup… takže zapomeňte na listové těsto a šlehačku….

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky