pátek 24. června 2016

Maso na kebab

Dovoz masa na kebab: hovězí maso, kuřecí maso, telecí mix masa a další. Vyrábíme maso na kebab. Kuřecí, krůtí, hovězí a další. Distribujeme kebab produkty do vašich provozoven.


Kebab z kuřecího masa je pro tureckou kuchyni méně obvyklý, klasičtější je tedy příprava z hovězího nebo jehněčího či skopového masa. Toto jedlo máme veľmi radi, je veľmi obľúbené nielen v mojej rodine, ale závislými na ňom sa stali aj moji kolegovia po tom, ako som ho pre nich pripravila a rozšírili ho do svojich rodín.

Možno príprava vyzerá na prvý pohľad zložitá, ale opak je pravdou. Nemôže konkurovať originálu od tureckého kuchára, ale dovolím si tvrdiť, že mnohým na Slovensku podávaným. Na dôner treba tých plátkov, pravdaze záleží aj od toho že kto je aký mäsový :-) Potom kebab znova zabalíme spät a dáme naspäť do mrazáku.


V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Jak se maso , které se griluje napíchnuté na jehlu, připravuje? Ve většině případů se tak neděje přímo v provozovnách, ty si totiž maso nechávají vozit jako polotovar, převážně z Německa. Při opékání se maso upravovalo pozvolna a na malém množství paliva, kterého bylo nedostatek.


Co je gyros a co kebab ? Spousta lidí žije v představě, že gyros a kebab je označení pro stejný pokrm, což je způsobeno rostoucí oblibou těchto jídel ve stáncích především s rychlým občerstvením.

V Turecku je kebab obecným výrazem pro pečené, rožněné či grilované maso , proto se v praxi používají konkrétnější výrazy a sice döner kebab , dürüm kebab či šiš kebab. Tradiční maso na kebab je jehněčí, ale v závislosti k místním chutím to může být také hovězí, kozí, kuřecí, vepřové či ryby a plody moře, nebo dokonce i vegetariánská jídla, jako falafel nebo tofu. To by mělo být pokud možno co nejčerstvější a hlavně halal.


Ze vzniklé masové hmoty vytvoříme s pomocí trochy hladké mouky kebaby ve formě válečků, které ogrilujeme na grilovací pánvi nebo na grilu pomocí dřevěného uhlí. Tématické fráze: kebab recept mleté maso na špejli jehněčí mleté maso recepty recepty z mletého masa recept kebab mlete maso na gril kebab na špejli kebaby mlete maso recepty recept na kebab mleté maso na gril na spejli mlete na spejli mleté maso na grilu na spejli recepty kebab kebab na grilu mlete maso na grilu kebab recepty. Podobně můžete kebab připravit také z dalších druhů mas, které jsou vhodné k rychlému opékání na pánvi. Zkuste jemnou vepřovou panenku nebo hovězí roštěnou. Ideální je naložit ho ráno a večer si jen opéct bleskovou večeři.


Je pravda, že originál kebab je marinované, na kostky nakrájené skopové, ale tento název se uchytil na celém světě a teď se kebaby dělají úplně ze všech druhů masa, mlétého, ryby a dokonce i ovoce a zeleniny. Majkl miluje tento pokrm, je to Döner Kebab. Maso marinujte nejméně minut. Vyzařuje orientální koření, s kombinací čerstvě upečeného chleba a čer. Naše maso zpracovává a vyrábí specializovaný tým s dlouholetými zkušenostmi.


V technologii se používají prvotřídní suroviny a kvalitní koření. Náš provoz podléhá přísným hygienickým požadavkům. Připravte chutné jídlo pro Vaši rodinu!


Viz recept Marcela na mleté maso na špejli s. Masíčko postupně jak ho krájíme ve vrstvách posypáváme gyros a adžika kořením a opatrně pokapáváme olejem - tak pokračujeme až do konce, koření bude tak všude rovnoměrně rozložené. Na závěr maso s kořením pořádně promícháme a vložíme do lednice na minimálně 6.

Potom jej nakrájíme na opravdu tenoučké plátky přes vlákno. Ingredience na marinádu smícháme v míse, přidáme plátky masa a zakryjeme fólií. Necháme marinovat přes noc. Jakmile je maso marinované, předehřejeme pánev a prudce minuty opékáme. Turecký kebab je skvělá inspirace na netradiční nedělní oběd.


Pokud máte rádi mleté maso , stojí za to tento recept vyzkoušet. Doporučujeme variantu turecký kebab s bylinkami a kořením. Jako protipól staví třeba Maidum kebab v Ústí nad Labem, kde si maso připravují na dřevěném uhlí. V Praze jsou vyhlášené Can Bey v Ječné ulici nebo Bistro Lanka na Letné.


Odborník na Turecko Milan Hnátek připomíná, že ne každý kebab je u nás provozován tureckými občany. Všeobecně o kebabu, aneb co je vlastně kebab ? Kebab (také kebap, kabob, kebob nebo kabab) je pokrm původem ze středního a blízkého východu či jižní Asie. Jeho evropská, přesněji řecká verze se nazývá gyros. Jedná se o označení pro pečené nebo na velkém svislém rožni grilované maso. Kebab je v Turecku obecným výrazem pro pečené, rožněné či grilované maso , proto narazíme na různé, konkrétnější názvy.


A to döner kebab , dürüm kebab či šiš kebab. Plátky napíchneme v jejich středu na vertikální rožeň (menší plátky níže, větší plátky výše). Döner kebab je nejrozšířenějším druhem kebabu.


Každý plátek posypeme směsí koření (viz další odstavec). Kromě české kuchyně u nás naleznete poctivý kebab a dobrou pizzu. Mezi nejoblíbenější položky patří domácí ovocné knedlíky, párty kýbl plný kuřecích křidélek s velkou Coca Colou zdarma a řecký Kapsalon - zapečené maso se zeleninou a hranolkami.


Rozvoz jídel po Stráži pod Ralskem zdarma je u nás samozřejmostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky