čtvrtek 30. června 2016

Chleba domácí

Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme - minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak minut. Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem. Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 2a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-minutách stáhnu na 15 ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov.


Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový.

Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději nepouštíte? Zbytečné obavy, výborný, křupavý a nadýchaný pecen chleba upečete hned na první pokus. Bez složitých postupů, namáhavé práce s těstem, speciálních surovin či profesionálního kuchyňského vybavení.


Po upečení zabalím chleba na cca do vlhké utěrky, kůrka nebude tak tvrdá (musím si už šetřit zuby, ráda bych dožila se svými). Když si to nacvičíte, nedá domácí chleba moc práce. My už nekupujeme chleba skoro rok. Domácí chléb s krajícem chleba.


Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky jak upect domaci.

Upéct vlastní bochník chleba je prý nejuspokojivější kuchařská záležitost. Jestli se chcete stát mistrem přes pečení chleba , naučte se to nejzákladnější a úspěch vás nemine. Chléb lze samozřejmě upéct v pekárně na chléb, do které „jen“ nasypete chlebovou směs, kterou koupíte, ale není to ono. Je opravdu nutné, pořizovat si kvůli občasnému pečení poctivého domácího chleba pekárnu? Následně pak zkoušet ultrazdravé celozrnné recepty, jejichž výsledku se mnohý muž bojí jako čert kříže?


Množstvo receptov na pečenie chleba , domáce pekárne na chlieb, domáci chlieb, bezlepkovy chlieb, ovocný chlieb, arabský chlieb a zmesy na prípravu chleba a pečiva. Jestli vyzkoušíte domácí chleba , už nikdy nebudete chtít nic jiného než domácí pečivo, které si připravíte sami doma a dáte si do něj to, co máte rádi a co vám chutná. Navíc přesně budete vědět, co pečivo obsahuje a nemusíte se bát éček a dalších škodlivých látek. Receptů na domácí chleba existuje opravdu velké množství.


Vyzkoušejte recepty na vynikající špaldový kváskový chleba nebo žitný chleba z kvásku. Máme pro vás také recepty na jednoduchý domácí chleba bez hnětení či na různé druhy sladkých domácích chlebíčků v třeba podobě biskupského či banánového chlebíčku. Ovšem vždy je něco za něco: nebude to nejlevnější záležitost.


Ale výsledek stojí za to. Zakryjeme skleněným víkem a pečeme asi minut (dle barvy). Z široké nabídky programů si můžete vybrat automatický, nebo si nastavit svůj vlastní. Začněte péct domácí chleba !

V kurzu se dozvíte přesný a podrobný postup, jak si doma upéct vlasní kváskový chléb. Naučíte se nejen to, jak připravit kvásek a směs na těsto, ale také jak těsto správně uhníst, nechat jej vykynout až po samotné pečení chleba. Díky tomu si budete umět upéct zdravý a křupavý domácí chleba. Jak upéct skvělý domácí chleba ? Když už máte vybranou domácí pekárnu, dovolte nám, abychom vám předali i pár osvědčených ra tipů a triků, týkajících se toho, jak ji použít. Dobrý chleba se neupeče sám a ani ta nejlepší domácí pekárna vám nebude k ničemu, když to sami nebudete umět.


Kdo někdy ochutnal dobře upečený domácí kváskový chleba , jistě potvrdí, že této chuti se nic na světě nevyrovná! Ovšem nejen jeho chuť, ale i samotná příprava je něco úžasného…. Mila Flo, přidávám se k prosbám o recept a hlavně postup na domácí chleba. Rohlíky zvládám, chleba , jenž svou tuhostí nepřipomíná cihlu,je stále tajemstvím. Ke kvásku se odhodlávám, zatím peču z kvasnic.


A je to strašně smutný, ale i ten můj hranatý chleba s blbým droždím je furt lepší než to, co bych si koupila v kterémkoliv z blízkých obchodů. Chleba si už pár let peču v domácí pekárně. Proužkovaný chleba z ošatky se mi líbí.


Jenže jsem zlenivělá deseti minutami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky