středa 29. června 2016

Keramika v mikrovlnce

Uvařit vejce natvrdo v mikrovlnce vám bude trvat jen chvilku, ale následek bude nejspíš neodstranitelný. Vnitřek vejce dosáhne obrovské teploty, ale kvůli skořápce nebude mít pára kam unikat. Vám po takovém experimentu nezbyde nic jiného, než hodiny a hodiny drhnout žloutek, který s velkou pravděpodobností explodoval a. Vítaná pomocnice v domácnosti má však konkrétní požadavky na nádobí. Váháte-li, zda je nádobí, které používáte do mikrovlnky v pořádku, stačí jednoduchý test. Nádobí vložte do ní bez potravin a zapněte.


Vaření a mikrovlnka - článek na Vaření. Jak upéct dezerty v hrníčku V mikrovlnce můžete péct velmi rychle a snadno chutné dezerty. Vyzkoušejte kupříkladu náš recept na Cookies v hrníčku. Jak dostat více šťávy z limetek a citrónů. Mikrovlnná trouba je jedním z nejvyužívanějších kuchyňských spotřebičů.


K tomu, abychom mohli v mikrovlnce cokoliv vytvořit, je dobré mít vhodné nádobí do mikrovlnné trouby. Dezinfekce roušky teplehorkou párou nebo v mikrovlnce bez kovových částí! Zkontrolovat se to dá dost těžko…pokud to bude na váš vkus moc „krvavé“, tak se to dá ještě dodělat …prostě přidat třeba ještě min. Knedlíky v mikrovlnce vypadají dobře,ale odrazuje mě,že se musí ihned zkonzumovat,jinak to není ono.


Ale zaujal mě recept od Hanky,takže ještě jednou do toho půjdu. Jenom by mě zajímalo,jestli má být hrnec. Dóza na potraviny v nejvyšší kvalitě z kolekce SMART – řada MICROWAVE - speciální řada pro vaření a ohřívání v mikrovlnce. Tato dóza o objemu 9L je ideální k ohřívání a uskladnění různých pokrmů.


Dóza je opatřena vnitřní transparentní miskou pro rozmrazovánípotravin. Ideální pomocník pro rozmražování. V podstatě jde o to, že se z vody v mikrovlnce udělá horká pára, nevím jestli by „jenom poklička na hrnci“ udržela páru uvnitř. Na sterilizátoru sou klapky, které pevně drží poklop na místě.


Keramika v mikrovlnce

Od půl roku meju flašky jarem v horké vodě. Stejně už mimino strčí do pusinky kdeco, tak už sem to považovala za zbytečné. Keramika : nesmí vykazovat praskliny nebo trhliny a měla by být glazovaná.


Neglazované keramické nádobí přijímá vlhkost, ohřívá se a může prasknout. V tomto případě jsem použila příchuť perníku. Vzniklo mi celkem kusů muffinů.


Keramika v mikrovlnce

Můžeme také postupovat podle návodu jen do hrnečku. Muffiny v mikrovlnce podáváme jako lahodný zákusek ke svačině. Na mé keramice se tak zcela přirozeně objevují především přírodní motivy. Funkce INVENTER spočívá v daleko lepší technologii ohřevu, která pro spotřebitele znamená úsporu času a elektrické energie. Další výhodou je, že pronikání mikrovlnných vln do pokrmu je daleko rovnoměrnější než v běžné mikrovlnce , takže i výsledný vzhled a chuť jsou lepší.


Pokud používáte vlastní mikrovlnku. Zdravím Ivanko, kaše se povedla a já mám o starost míň. Provádíme rekonstrukci kuchyně a mikrovlnka je rychlejší a hlavně pohodlnější než vařič,ještě ke všemu v koupelně. Už jsem dělala hrnečkové knedlíky v mikrovlnce a balada.


Jen nemůžu najít v těch receptech pro mikrovlnku ten pudink. Aničko škvarky v mikrovlnce dělám podle Esme. Jen nesnižuji výkon trouby, takže nehledej Fatd. U nás sklo vyráběli v Kavalieru v Sázavě, ale mám obavy, že sklárna nepřežila krizi. Ale myslím, že varné sklo není.


Podobně jako rýži, připravuji v mikrovlnce i těstoviny (vřetena, kolínka, mušličky). Používám umělohmotnou misku přikrytou víčkem (víčko má otvor, kterým může unikat pára). Do misky dám těstoviny, osolím, zaliji asi dvojnásobným množstvím horké vody a přidám trošku oleje. Starověká řecká keramika , hrnčířské výrobky řeckých obcí mezi 7.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky