čtvrtek 30. června 2016

Co z jablek

Kroužky jablek postupně namáčíme v těstíčku a vkládáme do horkého oleje. Z obou stran je smažíme dozlatova, poté necháme okapat na ubrousku. Smažená jablka se zmrzlinou ihned podáváme.


Zaujaly vás naše recepty? Posypeme moučkovým cukrem, přidáme zmrzlinu, kterou posypeme skořicí.

Máte letos velkou úrodu jablek a už teď se děsíte, co si s nimi počnete? A co z přebytečných jablek. Navíc když jich spousta popadá a načervaví a budete je muset vykrajovat… Co s tím vším? Vyberte si z osvědčených receptů babiček i moderních kuchařů a připravte si zásoby na zimu. Sprawdź, co zrobić z jabłek - wielki zbiór najsmaczniejszych jabłkowych inspiracji!


Co zrobić z jabłek - przepisów na desery i ciasta z jabłkami.

Co si má ale počít člověk ryze městský, který náhle k většímu množství jablek přijde? Jak zpracovat přebytek jablek ? Městské sklepy nejsou na uskladnění ovoce vhodné a zejména podzimní jablka rychle podléhají zkáze. Co takhle jablečný kompot, jablečná přesnídávka, jablečná povidla nebo křížaly z jablek ? Surówka z marchewki i jabłek - dlaczego warto ją jeść?


Przepis na cztery rożne wersje. Chutney z jablek Čatní nebo také čatný je tradiční pochoutkou indické kuchyě, používanou k dochucování pokrmů. Představte si ho jako hustou omáčku připravenou z ovoce a zeleniny, doladěnou rozinkami, česnekem, cibulí, hořčicí a dalšími zajímavými přísadami. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po.


Na konci zimy se ale vesele spokojily s domácí zásobou jablek. Tyhle starodávné, ale vlastně pořád hrozně trendy moučníky, jsou nejen snadné (takže je zvládne i začátečník) a rychlé, ale také vám nevycucnou z peněženky nadměrné množství financí. Což se – s výplatou v nedohlednu – taky.


Mnohé naše babičky nás varovaly před konzumací jadérek z jablek , protože je považovaly za jedovaté. Z jablek ráda připravuji nepečený jablkový dort. Pro zhotovení tohoto receptu si nachystejte: 2gramů strouhaných jablek , 2gramů moučkového cukru, 2gramů hrubé mouky, vejce, ½ balíčku prášku do pečiva, lžičku skořice, gramů rozinek a mandlové lupínky.


Možná jste už zažili zkušenost, kdy jste nechtěně spolkli pár jadérek a pak jste přemýšleli nad tím, jestli se vám něco nestane.

V neposlední řadě, je v nich obsažen i pektin, který má za následek rosolovatění. Pojďme se teď podívat, jaké voňavé moučníky můžeme z jablek připravit. Posbírali jsme pro vás celkem zajímavých receptů, které stojí za to vyzkoušet. Přečtěte si o tématu co z jablek. Abychom vám usnadnili vyhledávání zajímavého obsahu, připravili jsme seznam nejoblíběnějších článků s klíčovými slovy co z jablek , které hledáte.


V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa k tématu co z jablek. Nevím, jestli tady už nějaká podobná diskuze není, ale napadlo mě, že je teď období jablek a určitě mnohé z nás přemýšlí, co s nima. Já jsem nedávno zkoušela recept z l. Jablečné knedlíčky a musím říct, že je pochválil i můj manžel, ketrý na sladký moc není. Recept na halvu z jablek , rozinek a ořechů.


Ovocnou halvu dělám často, hodí se dětem do školy jako zdravá sladkost, na výlety, jako zdravé malé pohoštění nebo jen tak na mlsání. Kdykoliv ji dám na stůl, je vžd. Protože je můžete hravě sesbírat a nachystat z nich lahodné podzimní koláče nebo dort.


Přinášíme vám hned tři tipy! Jablečné slupky tak můžete usušit a pak dále používat, buď se dají jíst samotné, nebo jako přísada do zdravých ovesných vloček, müsli, tyčinek či jako přísada do čajů. Nej moučníky z jablek recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky