úterý 11. prosince 2018

Pařák na knedlíky

Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Pařáček na knedlíky je vynikající pomůcka nejen na knedlíky , ale také na vaření zeleniny a dalších jídel v páře.

Stačí jej umístit do nádoby s vodou, položit na něj knedlíky , či jiné potraviny a vyčkat, až bude hotovo. Vaření v páře je zdravé, to se už dávno ví. Pařák vložíte do hrnce naplněného mírně vodou a na něj můžete dát ohřát knedlíky nebo uvařit zeleninu. Pára zajistí, že si zelenina zachová všechny cenné látky a knedlíky budou nadýchané. Napařovací vložka do hrnce se hodí také na vaření chřestu či ohřev pokrmů.


U plněných zase oceníme, že i když z nich něco vyteče, nic se neděje. Jak tedy knedlíky v páře vařit?

Knedlík jako takový připravíme úplně stejně. Pařák na knedlíky - Dobový pomocník do kuchyně ochotně poslouží i dnes. Měkký, přizpůsobivý, silikonový pařák odolávající teplotám do 2°C. Příprava jídel v páře zachovává chuť, vůni i výživné látky vařených pokrmů.


Silikonový pařák na knedlíky lze používat v mikrovlnné troubě i myčce na nádobí. Když to i mírně přeženete, knedlíky ztvrdnou (houskové jsou nájchylnější). Jistější a správnější (ovšem výrazně pomalejší) je tak zvaný pařák. Je to taková dírkovaná vložka do hrnce. Na dno nalijete trochu vody, na pařák rozložíte knedlíky , přiklopíte pokličkou a přivrdete do varu.


Tak ted větrám jak šílená. Každopádně knedlíky jsou jsou super a příště dám teda ten petržel a uvidíme. Akorát nevím jak nahradit ty hrníčky nečím jiným. Je vhodný pro vaření či ohřívání v páře nejen knedlíků, ale i různých.


Po vykynutí na vále rozdělíme, uděláme rukama knedlíky. V mládí moje maminka dělávala skvělé knedlíky jak houskové, tak i plněné ovocné.

Dále potřebujeme hrnec a něco dovnitř, na čem budou knedlíky stát. Uvařené několikrát propícháme. Do většího kastrolu dám pařák na knedlíky a do výše pařáku vodu a dám vařit.


Na pařák dám papírovou utěrku a vložím knedlíky. Vyndám, nití nakrájím, dám na čistou utěrku a přikryji. Do hrnce dáme dostatečné množství vody a pařák.


Jakmile začne voda vřít, pomašlujeme jej olejem, vložíme knedlík, přiklopíme a paříme při mírném varu minut. Ihned po vytažení knedlíky popícháme párátkem nebo špejlí, aby unikla pára a knedlík zůstal hezky nadýchaný. Do velkého hrnce napusťte dva centimetry vody na výšku, vložte do něj pařák na knedlíky , přikryjte poklicí a přiveďte k varu.


Přiveďte vodu k varu a vložte knedlíky na pařák tak, aby se vzájemně nedotýkaly (ještě nabudou). Vařte asi minut, pak knedlíky přendejte na talíř a potřete je rozpuštěným máslem. Propracovat a nechat kynout (nejlépe hodiny). Podávejte s pomačkanými.


Pařák pomašlujeme máslem a nezapomínáme dolévat vodu pod pařák. Jsou to lehké „neoslizlé“ knedlíky. Recept mám od své maminky mnohokrát vyzkoušený a spolehlivý.


Napařovač na knedlíky Culinaria - napařovací vějíř - Pařák Univerzální nerezový napařovák Banquet Culinaria na knedlíky a zeleninu, průměr 23cm. Na talířím sypeme mletým mákem. A ještě to, co z nich dělá knedlíky lehounké, jako pírko - vaří se na pařáku minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky