pátek 21. prosince 2018

Pampelišková káva

Tématické fráze: pampelišková detoxikační káva pampeliškové kafe kořen z pampelišky recept pampelišková kafe z pampelišky kořen pampelišky recepty recept na pampeliškovou kávu pamplišková káva jak se dělá pampelišková káva kořen pampelišky recept recepty káv kava z pampeliškoveho kořene jak ochutit kavu ledová. Horká pampelišková káva. Pampeliškovou kávu servírujeme stejně jako klasického „turka“.


Několik minut počkáme, prášek si sedne. Jednu až dvě lžičky zalijeme vroucí vodou.

Pokud by měly nějaké kousky tendenci plavat na povrchu, můžeme přecedit. Možno osladit či podávat s rostlinným či normálním mlékem. Chuť kávy ale není nejdůležitější důvo proč ji vyzkoušet.


Pokut máte pocit, že by Vaše tělo potřebovalo pořádně vyčistit a vrátit se k. To, co je podstatnější, je že pampelišková káva v sobě koncentruje všechny POZITIVNÍ účinky pampelišky a je tak ideální jako pomůcka při detoxikaci nebo dietě. I pampelišková káva se může podávat s mlékem a to jak studeným tak i našlehaným. Může se to hodit v případě, kdy chceme využít léčivé účinky kořene, ale chuť nápoje nám příliš nevyhovuje.

Ochutit si pak domácí kafe můžete podle libosti – mlékem, medem či cukrem. Složení: 1 Pražený pampeliškový kořen Jak používat: Naberte kávovou lžičku pampeliškového kořene a spařte. Tedy pokud se vypravíte suroviny sbírat do čisté přírody. Mám ráda recepty, podle kterých si uvaříte třeba i jen jednou za život, ale o to jsou větším dobrodružstvím a třeba si zážitky s jejich přípravou pamatujete napořád.


Pražený kořen pampelišky (smetánky lékařské) pro přípravku kávy. Myslím, že tohle je jeden z nich. Kořen pampelišky má povolená následující zdravotní tvrzení dle NAŘÍZENÍ KOM.


Na slehnutí po jídle - super. My se k této tradici znovu postupně vracíme a objevujeme léčivé vlastnosti pampeliškových květů a kořene. Dnes již dokonce víme, že kořen pampelišky může pomoci pacientům s rakovinou. Vlastně nemám žádný mlýnek přímo na kávu. V mém podání tak vznikl nápoj: něco mezi kávou a čajem.


Je ale dobré vědět, že něco takového existuje. Taková náhražka kávy ze zdrojů našich luhů a hájů. Je taky dobré o téhle žluté rostlince vědět.


Lahodná přírodní náhražka kávy, neobsahující kofein.

Kořen má pozitivní účinky na lidské zdraví. Má protirakovinné účinky, dobře detoxikuje organismus. Dodává energii, zlepšuje imunitu. Nejdříve připravíme cukrový sirup. Ve velkém kastrolu smícháme cukr a vodu a vaříme na mírném plameni, dokud se cukr zcela nerozpustí.


V minulém díle jsme představili pampelišku jako léčivku i zdroj k výrobě kosmetických přípravků. Dnes se dozvíte, že z pampelišky si můžete uvařit také dobrou kávu nebo upéct dezert. Posiluje činnost jater, ledvin, žlučníku, močového měchýře.


Kč 3Kč skladem ks ks.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky