čtvrtek 6. prosince 2018

Domácí rybízové víno

Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za - měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu. Hotové domácí rybízové víno pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme. Nejlépe přezrálý rybíz zbavíme nečistot a stopek, které by nám do vína mohly zanést nepříjemnou travnatou chuť.


Očištěný rybíz rozmačkáme, přidáme k němu 2g cukru, živnou sůl, litr vody a přimícháme do něj zákvas.

Rybízové víno - recept: Před přípravou vína asi 2-dny připravíme sušené kvasinky. Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína). Pokud vám na zahradě rostě několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno , které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými. Prosim Vas poradite mi co mam robit.


Zdravím, já letos zkouším víno po druhé v životě (na první pokus skončilo 40l pokusu v kanále) a dělám to tak nějak po zpaměti jak to kdysi dělával děda ovšem ten vždy dával kvasit celé ovoce nebo zbytky po vaření ovocných šťáv… proto by mě zajímalo jaký je rozdím mezi vylisovanou šťávou a celým naloženým ovocem bohužel děda už je pryč a na internetu. Výborné je domácí rybízové víno. Recept na rybízové víno , které si vyrobíme sami doma.

Výtečná chuť, snadná výroba. Gurmánské rybízové víno. Dezertní víno : mošt z kg červeného rybízu, kg černého rybízu a kg malin, l vody, kg cukru, l zákvasu z hlubokoprokvášejících kvasinek, živiny. Příprava: Dělá se teplým nakvašením. Jablečné víno Jablečné víno.


Domácí víno recepty a návody k výrobě ovocného vína a jiných alko i nealko nápojů Recepty. Chcete si doma udělat víno , ale nevíte co do něho všechno přijde? Tady najdete recepty na víno z rybízu i chleba!


Nechci to zakřiknout, ale prozatím bylo vše k naprosté spokojenosti. A pokud byl nějaký problém, obchod komunikoval vždy rychle a bylo vyřešeno k mé spokojenosti. Navíc - víno mi opravdu chutná a zatím všichni, kteří vychutnávali víno se mnou, si ho pochvalovali. Domácí rybízové víno - recept, návod na uvaření Na této stránce pro vás vyhledáme všechny recepty na: Domácí rybízové víno. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty.


Sklenice plníme až nahoru, aby i zátka byla vínem smáčena 9. Zátky vsuneme jen volně, nebo dáme jen vatové špunty, neboť víno nám bude ještě dokvašovat. Rybíz zbavený stonků vsypte do patnáctilitrového demižonu. Svařte vodu s cukrem, na litrů kg cukru.

Zcela vychladlou vodu přilijte do demižonu, ale ne až po okraj, aby zbylo místo na kvašení. Zašpuntujte a umístěte tzv. Tohle víno doslova vygraduje vaši večeři k dokonalosti. Skvěle nahradí cherry v receptech.


Rybízák je dokonalé víno na vaření. Dostanete jej však pouze ve vybraných vinotékách. Tohle polosladké ovocné víno se těší snad ještě větší popularitě než většina celebrit.


Neodolali mu ani ti, kteří dosud nepili ani víno z hroznů. Možná to je autentickou chutí, možná svůdnou rubínovou barvou a podmanivou. Letos poprvé jsem dělala rybízové víno. Prosím o radu v jakém poměru a jak dlouho nechat kvasit.


Rybízové keře v zahrádkách nahradily weigelie a tavolníky, angrešty vypudilo padlí, sbírat v lese borůvky, maliny či ostružiny se málokomu chce, kupovat ovoce na víno se nevyplatí… Naštěstí – díky různým televizním receptářům – byly připomenuty divoké plody podzimní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky