čtvrtek 1. listopadu 2018

Jak uvařit rýži v mikrovlnce

Ještě doporučuji jednu vychytávku - pod nádobu dát 2-papírové utěrky, vsákne se do nich stékající voda z poklopu a není. Rýži dělám v mikrovlnce už dlouho, podobně jako Jana R. Někdy se stane, že ještě není dostatečně měkká, tak stačí jen přilít trochu vody a na minutku zapnout MW. Ta doba vlnění je různá typ od typu ( jak od typu trouby, tak od typu rýže). Až mě překvapuje, jak moc narážím na problémy s vařením rýže a kolik lidí jen proto, že jinak neumí, je ochotno konzumovat vyvařenou bezchutnou hrůzu zvanou „varný sáček“. My už léta neděláme rýži jinak než v mikrovlnce , a to k všeobecné spokojenosti.


Klasickou přílohovou dlouhozrnnou, jasmínovou, basmati. Jak připravit těstoviny v mikrovlnce. Možná jste studentem, kterému na koleji chybí sporák. Nebo je prostě jen méně pravděpodobné, že při práci s mikrovlnkou něco zapálíte.


Ať už jsou vaše důvody jakékoli, přečtěte si, jak připravit těstovi. Uvařit vejce natvrdo v mikrovlnce je možné i bez katastrofických následků! Pokud chcete uvařit ta nejchutnější vejce, nejlepší bude vařit je bez skořápky. Podobně jako rýži , připravuji v mikrovlnce i těstoviny (vřetena, kolínka, mušličky). Používám umělohmotnou misku přikrytou víčkem (víčko má otvor, kterým může unikat pára).


Do misky dám těstoviny, osolím, zaliji asi dvojnásobným množstvím horké vody a přidám trošku oleje. Pro dnešní recept je jedno, kterou použijete, v obchodě nejspíš budete mít větší štěstí potkat rýži basmati. Jak uvařit rýži krok za krokem. Když dojde na přesné detaily, zde je máte všechny pohromadě. Třeba vám některé z nich objasní, co jste občas dělali špatně a proč se vám rýže nedařila nadýchaná a. Co lze vařit v mikrovlnce ? Taky mám vynikající zkušenost,, dokonce si tak zavařuji jídla na dovolenou.


Pokud se vám nedaří klasickým způsobem uvařit sypkou, krásně zrnitou rýži , v mikrovlnné troubě se vám to jistě podaří. Tento recept je opravdu pro úplné začátečníky! Rýže v mikrovlnce postup přípravy receptu: Do nádoby určené do mikrovlnky vložíme několikrát propláchnutou rýži , přidáme sůl, máslo a cibuli.


Od doby než se voda začne znovu vařit jí nechám povařit ještě minut. Rýži pak zcedím a nechám odejít páru. Takové rýže je pak vždy pěkně sypká. Někdo mi řekl, že jde o indický způsob, no tím si ale.


Rýži a luštěniny můžeme připravovat spolu v jednom hrnci. Můžeme kombinovat a vařit prakticky každou luštěninu spolu s rýží. O vejcích v mikrovlnce se často vyprávějí opravdu děsuplné příběhy, které obvykle končí dokonale zlikvidovanou mikrovlnkou a nově vymalovanou kuchyní. Celerko, vařím rýži jako Alouch v mikrovlnce.


Dočetla jsem se že se tím odplaví cenné látky z povrchu. Tak tedy: do vhodné nádoby s vyššími stěnami odměřím potřebné množství rýže, osolím, zaleju dvojnásobným množstvím vařící vody z konvičky, zamíchám a vlním. Možná se vám zdá jednoduché uvařit rýži , někteří lidé však neradi lepivou, rozvařenou, bezchuťovou.


Jak na míchaná vejce a volské oko. Pokud byste snad chtěli v mikrovlnce připravovat míchaná vajíčka, můžete postupovat podobně jako u tradiční přípravy na pánvi. Jen směs přelijte do misky vhodné pro mikrovlnku, přikryjte a podle potřeby párkrát promíchejte, aby měla ve výsledku požadovanou konzistenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky