středa 14. listopadu 2018

Jak užívat zelenou kávu

Jak užívat zelenou kávu ? Dnes už existuje nesčetně prodejců, kteří zelenou kávu nabízejí jako součást svého sortimentu. Pokud spadáte do jedné z těchto skupin a přesto chcete užívat zelenou kávu , doporučujeme její užívání konzultovat s lékařem. Pokud se rozhodnete užívat zelenou kávu , dodržujte zvýšený pitný režim.


Denně třeba vypít minimálně – litry tekutin.

Pokud nemáte nějaké kardiovaskulární onemocnění a tudíž jste zdravý, tak zelenou kávu je ideální pít – krát denně (bez cukru, smetany a bez mléka). Takto se udržíte vitální a budete mít dostatek energie na všechny povinnosti dne. Nezapomínejte však, že káva mírně dehydruje.


Pokud si koupíte zelenou kávu ve formě kávových zrn, je potřeba si obstarat také dobrý mlýnek na kávu. Věřte, že v presovači nebo v obyčejném mlýnku zelenou kávu namlet nedokážete. Zrna zelené kávy jsou totiž velmi tvrdá.


Kávu si však můžete zakoupit již namletou.

Jde o současný hubnoucí hit, je ovšem nutné ji užívat správně. Pít po ránu klasického turka rozhodně nedoporučujeme, o zelené kávě to ale neplatí. Pomůže vám rychle nahodit organismus do běžného režimu a spolu s vhodnou snídaní vám dodá energii na celé odpoledne!


Mnoho lidí se zajímá o to, jak pít zelenou kávu správně. V tomto článku budeme hovořit o dávkách samotné kávy, ale o dalších důležitých podmínkách, které zajistí její účinnost. Kolik pít zelenou kávu ? Kdy je lepší pít zelenou kávu ? Na prodej zelené kávy se zaměřují nejen ověření obchodníci, protože je o tento typ produktu výrazný zájem. Kvalitu zelené kávy ve formě prášku nebo tablet můžete najít přes různé fóra.


Pokud ji máte již namletou, tento krok ignorujte. Zelenou kávu (nemletá zrna) nejprve nechte 2-hodin v misce s vlažnou vodou. Zalijte vroucí vodou a nechte zhruba minut vyluhovat. Zamezte přístup vzduchu, světla a vlhkosti.


Pokud máte možnost, kupujte kávu v hermeticky uzavřených sáčcích nebo vakuových obalech. Kávu tak ochráníte před vzduchem a vlhkostí, které výrazně zvyšují rychlost „vyčpění“ kávy.

Pokud nechcete kávu pokaždé vytahovat ze sáčku, dóza na kávu je ideální volbou. Seriál, který jsme věnovali způsobům přípravy kávy, prozradil už mnohé. Zvyk pít zelenou kávu ráno je skvělý způsob, jak získat obvinění zivota a osvěžit své myšlenky. Také není vhodné užívat kapsle zelené kávy, pokud jste alergičtí na kávu nebo kofein.


Tento nápoj se však používá mnohem častěji k jiným účelům. Užitečné vlastnosti zelené kávyOblíbená zelená káva má spoustu užitečných vlastností: chrání tělo před negativními účinky. Rozhodně je lepší užívat zelenou kávu v tabletách nežli ji pít.


Za zelenou kávu jsou často označována nezralá zrna kávovníku, to je samozřejmě omyl. Dávkování je závislé na druhu zakoupeného potravinového doplňku. Například u tobolek se zelená káva dávkuje 2x denně tobolka minut před jídlem. Pokud budeme užívat zelenou kávu tak, jak máme a budeme dodržovat jak čas užívání tak i dávku, nic by se nám stát nemělo.


Je to samozřejmě subjektivní, ale z všeobecného hlediska nejsou žádné závažné vedlejší účinky. Vedlejší účinky zatím odborníci neuvádějí, jediným problémem může být obsažený kofein. Stojí do dvou stovek a udržuji si svou štíhlou postavu i přesto, že se cpu, jak mne napadne. Všichni známe černou kávu , samotná zelená káva je známá méně.


Jedná se o původní zrnka kávovníku, z nichž se teprve pražením připravuje všem známá černá káva. Plody kávovníků, které se sbírají, jsou bobule. Nasbírané bobule se několik týdnu suší na slunci.


Poté prasknou a vypadnou z nich zrnka zelené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky