čtvrtek 15. listopadu 2018

Domácí perník

Domácí perník

Výborný domácí perník. Andělsky nadýchaný perník. Domácí nadýchaný perník. Margot řezy (hrnečkové) Tvarohové řezy - hrnečkové. Rybízový,hrnečkový koláč s drobenkou.


Nadýchaný perník se sušeným ovocem. Tématické fráze: perník recept domácí perník na plech perník recept na pernik jak upéct perník recepty pernik recept perník top recepty pernik andělský perník perník recepty vláčný perník hrníčková kuchařka perník jednoduchý hrnkový perník perník na plech perník z domácí pekárny perník z hladke mouky dobry. Jednoduchý recept na domácí perník , který se vždy povede. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou.


Vyšší plech vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Na plech nalijeme perníkové těsto a rovnoměrně rozetřeme. Upečený domácí perník ozdobíme podle chuti nebo přelijeme polevou.


Domácí perník

Nakrájíme a můžeme podávat. Hrnkový recept na výborný domácí perník , který nemá v mém receptové sešitě konkurenci. Je nadýchaný, jemný, chutný, sladký a hlavně měkký jako pavučinka.


Používám i prášek do pečiva, který je prioritně určén na perníky, dodá vynikající chuť, máte tam už namíchané koření, které do perníku musí jít :) Autor: Reny Naty A. Perník podle tohoto receptu je vynikající. Dělám ho jen trošku dietnější (dávám třtinový cukr a jen cca 1g - povidla, jablka, čoko poleva těsto také osladí) a zdravější (místo standardního prášku do pečiva s fosfáty dávám bio prášek do pečiva z vinného kamene a přidám lžičku perníkového koření). Videorecept na jeden z najznámejších koláčov - Perník. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť! Do perníku nezapomeňte přidat rozinky a gurmáni jej mohou nazdobit šlehačkou.


Domácí perník

Babiččin domácí perník ,recept, návod na vaření,suroviny. Ještě minulý týden jsem pekla tento vynikající perník , ale nebojte se není z cukety. Nyní je sice cuketová sezóna, ale já zůstávám věrná mému oblíbenému hrníčkovému receptu na perník. I s rumem, těsto je tak mnohem nadýchanější a jemnější. Já vrch sypu pouze moučkovým cukrem, ale klidně můžete potřít domácí marmeládou a potom.


Ingredience: mouka pšeničná hladká 1gramů, cukr 1gramů, vejce kusy, ořechy gramů (mleté), máslo gramů, čokoláda hořká gramů, kypřící prášek do pečiva balíček, olej decilitru, koření lžička (mleté - anýz, badyán, hřebíček, skořice, muškátový květ), kakao lžička, sůl špetka, kompot meruňkový decilitrů, smetana 5. Hotový perník můžete podélně rozříznout nebo ještě za tepla jeho povrch pomazat marmeládou, polít čokoládou a posypat kokosem nebo plátky mandlí. A na samý závěr můžete perník doladit domácí šlehačkou. Lehký perník s cuketou.


Domácí perník

Zůstal poslední kousek a tak jsem si vzpomněla, že nahraji recept i pro vás, abych vás trošku podráždila mým výtvorem, se kterým jsem maximálně spokojená :) Škoda, že nezůstalo více kousků, ještě bych si dala ke kávičce. Ve větší míse smícháme hladkou a polohrubou mouku, cukr, kakao, prášek do perníku. Přidáme vejce, olej, mléko a marmeládu.


Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Nakonec přidáme ještě koření a pořádně promíchá. Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Tento recept na skvělý perník mám od své babičky.


Byla to první buchta, kterou jsem se na. Vše promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky