pondělí 17. září 2018

Sklenářský tmel postup

Sklenářský tmel za život využije velká část lidí. Ať už jím chce provést výměnu rozbité okenní tabule nebo si zhotovit zahradní skleník, je nanejvýš důležité vědět, jak sklenářský tmel správně použít a předejít tak zbytečným ztrátám na materiálu a zbytečnému opakování práce. Další postup volíme podle toho, jak se nám povedlo srovnat povrch – buď pokračujeme tmelem uni ( uniflot), nebo pokud je povrch docela. Aplikační postup dřevěný rám musí být.


Musíme mít na paměti, že se zde používá vlastně opačný postup než při. Při zakládání skla do nut se nepoužívá sklenářský tmel , ale šelak nebo sádra. Vysoce kvalitní klasický sklenářský kyt. Velmi snadno se nanáší a vyhlazuje, po vytvrzení se nedrolí ani nepraská.


Po vytvrzení přetíratelný běžnými barvami. Proto zůstává dlouho měkký obzvláště v silné vrstvě. Pro zrychlení tvrdnutí se doplňuje sikkativy. Ovšem důležité je,aby tmel zaschnul na povrchu a dal se nabarvit. Postup při tmelení oken s moderními materiály 15.


Tmelení je v dnešní době hračka. Díky tomu, že tmelící materiál je často již připravený k okamžitému použití a aplikuje se snadno pomocí pistole, zvládnete to opravdu hravě. Tmelů na dřevo je celá řada. Při výběru záleží na tom, co vlastně od tmelu budeme požadovat – zda potřebujeme tvrdý výplňový tmel , který vyplní velké praskliny, spáry a díry a který se dá dobře brousit, nebo tmel , který vyplní spáry, ale zůstává stále pružný. Vysoko kvalitný klasický sklenársky tmel.


Veľmi ľahko sa nanáša a vyhladzuje, po vytvrdnutí se nedrolí ani nepraská. Vyrobený podľa tradičnej receptúry. Starý tmel se zpravidla odstraňuje vysekávacím nožem a kladívkem. Jsou i vysekávací frézky na bázi vrtačky, ale jednak to dělá značný nepořádek, neřku-li bordel po okolí a pak na jedno okénko je to zbytečná investice.


A nakonec vím, že není tmel jako tmel , co u jednoho jde,tak u druhého tu bude určitě jiné. Uniflex olejový sklenářský tmel pro opravu drobných nerovností. Tmel povrchově zasychá do hodin a je přetíratelný po dnech.


K utěsnění, upevňování tabulkových skel do dřevěných a kovových rámů. Dřevěný rám musí být před zasklíváním zbaven veškerých mechanických nečistot a musí být napuštěn a. Tmel se pomocí aplikační pistole vytlačí z kartuše přímo na opravované místo a posléze se zarovná špachtlí. Pokud vám nějaký tmel zbude, kartuši stačí vzduchotěsně uzavřít a tmel můžete použít kdykoli jindy na jiné opravné práce. Tento univerzální postup je shodný pro většinu druhů oprav. Jednosložkový disperzní tmel s plnivy, šedobéžové barvy, po zaschnutí přetíratelný, vysoká odolnost vůči povětrnostním vlivů, teplotám a UV záření, použití: k zasklívání tabulkových skel do dřevěných a kovových rámů oken a skleníků, nevhodný pro plastové, akrylátové a polykarbonátové rámy, obsah 5g.


Nejpozději za měsíc je nutné přetřít tmel základní a vrchní syntetickou nebo olejovou nátěrovou hmotou. Popis Jednosložkový tmel na bázi lněného oleje, anorganických pigmentů a plnidel v pojivu. Dvousložkový tmel je po zaschnutí velmi tvrdý a špatně se brousí.


Proto ho začněte brousit hrubým skelným papírem a postupně přejděte na jemnější. Skelným papírem bruste na podložce nebo dovolí-li to přístup použíjte vybrační brusku. Je to směs jemného písku a vápna.


Místo vápna lze použít i sádru nebo cement.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky