pátek 28. září 2018

Chleba ve vajíčku

Hotové chleby necháme okapat na ubrousku. Poklademe kousky zeleniny:cibulí, okurkou, rajčetem, paprikou. V misce připravíme těstíčko z hrašky, koření, soli, kurkumy a vody.


Obalíme v něm plátky chleba z obou stran. Smažíme dozlatova z obou stran na oleji. Potřeme hořčicí, poklademe kolečky cibule a nasekanou pažitkou.

Tématické fráze: pečeme chleba v troubě chleba ve vajíčku chleba s vajíčkem v troubě chleba pečený v troubě chleba ve vajíčku recept zapečený chleba s vajíčkem chleba s vajíčkem z trouby chleba ve vajíčku zapečený chleba s vajickem chléb v troubě s vajíčkem chleba ve vajíčku se sýrem zapeceny chled vtroube s. Dobrý je řepkový olej, který se tak snadno nepřepaluje. Tématické fráze: topinky ve vajíčku recepty z chleba chleba ve vajicku se syrem topinka ve vajíčku chleba ve vajčku toustový chléb ve vajíčku obalovaný chleba ve vajíčku chleba chlieb vo vajicku chleba s vajíčkem toustový chleba ve vajíčku veka ve vajičku smažené topinky ve vajíčku jidlo z chleba obalovaný chléb ve. Pokud se můžu připojit, já miluju od dětství chleba ve vajíčku potřený pak KRENEXEM, pokud mám, dám si i rajče na plátky.


Kluk má radši rohlíky ve vajíčku , namáčím jen tu rozkrojenou půlku, někdy přidám do vajíček sušený česnek, a kluk si to pak potře taveným sýrem. Prostě fantazii se opět meze nekladou ! V Krkonoších na Zvoničce nám paní majitelka chystá chleba ve vajíčku s plátkem šunky, sýra a posypaný proužky pórku nebo jarní cibulky. V BeskydechU plané jabloně zase šéfkuchařka přidáva do vajíčkové směsi vcelku dost česneku a majoránku.


Do misky roztloukneme dvě vejce, přidáme parmazán, utřený česnek se solí, zasypeme petrželkou a vše řádně promícháme.

Jak připravit obalovaný chleba ve vajíčku. Nakrájený chléb namáčíme z obou stran ve vajíčku a smažíme dozlatova. Chléb ve vajíčku (snídaně) Vejce rozšleháme a přidáme sůl a pepř podle chuti. Ukrojíme si dva krajíce chleba. Ty mírně pokapeme mlékem a následně obalíme v rozšlehaném vajíčku.


Na rozpáleném oleji osmažíme obalené krajíce. Ke každé porci nabídněte ideálně kvašenou zeleninu pickles nebo jinou čerstvou zeleninu. TIPY, jak udělat chleba ve vajíčku zdravěji.


Použijte celozrnný chleba – obsahuje daleko více vlákniny. Nedávno jsem na internetu viděla netradiční recept, jak připravit chlebíček ve vajíčko se zakysanou smetanou, sýrem a šunkou. Když jsem doma řekla, že jdu připravit chlebíček ve vajíčku se zakysanou smetanou, nevědeli si představit jak to budu připravovat. Kam se hrabou nějaké gastronomické speciality na starý dobrý chleba ve vajíčku. Tuto pochoutku mám navždy spojenou s pardubickými snídaněmi v mé rodné hroudě, kdy jsme doma neměli nic jiného, nežli pár vajec, starý chleba , kečup, hořčici, nakládané okurky, cibuli a někdy dokonce i rajče.


Mezitím klasicky obalíme chlebíky ve vajíčku a dáme do grilu. Jakmile máme chlebíky hotové, vytáhneme z grilu a naplníme jako toasty. Nutriční hodnoty jsou uvedeny na dva malé toasty.


Každého určitě napadlo, že v receptu chleba obalený ve vajíčku nejde o samotné pečení, ale o zpracování již upečeného chleba. Tento pokrm může být dobrou snídaní i večeří, ale i svačinou, a přijde-li nečekaná návštěva, pak ji určitě ani takový chleba obalovaný ve vajíčku , navíc. Vyzkoušejte ho ale na sladko, podle britského kuchaře Jamieho Olivera.

Chléb si namažeme hořčicí a obalíme ve vajíčku. Chlebové smaženky s cuketou. Na hotový chléb namažeme kečup, dáme šunku a naskládáme zeleninu. Keď je doma starší chlebík, vždy siahnem po nich. Do misky rozklepneme dvě vejce, přidáme parmazán, utřený česnek se solí, zasypeme petrželkou a vše řádně promícháme.


Poté vyjmeme na ubrousek, zbavíme tuku a servírujeme s nakrájenou cibulí na jemná kolečka, okurkou a jemně zaprášené mletou. V mém případě šlo o chleby v bílcích, ale vy můžete udělat chleby z celých vajec, bude to chutnat jistě o krapet lépe. Někdo přidává i strouhaný sýr.


Obalené plátky chleba se pak smaží na rozpáleném oleji do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky