středa 12. září 2018

Odtahová roura digestoř

Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu. Vliv odtahového potrubí na výkon a hlučnost Počítejte s tím, že každý pravý úhel u odtahového potrubí přinese snížení výkonu přibližně o procent (ale i procent), zato se zvýší hlučnost, také asi o procent. Kde koupit a jak sestavit odtahové potrubí digestoře. Při výběru ODSAVAČE PAR budete jistě hledat model, který je tichý a výkonný.


Odsavač je však pouze jednou částí systému, který bude sloužit k odvedení nežádoucích par z Vaší kuchyně. Výsuvná digestoř ve skřínce s odtahem skrz zeď. Pro odtah byla použita hliníková hadice semivent o průměru 120mm napojená k digestoři a vedená až ven na fasádu domu, kde byla zakončena mřížkou. Na odtahovém vedení by mělo být co nejméně ohybů, doporučují se maximálně 2. Každý ohyb brání volnému pohybu odsátého vzduchu. Na trhu jsou digestoře, kterým stačí průměr odtahu 1mm.


Výkonná digestoř potřebuje odtahové potrubí o průměru 1mm. Tyto odsavače par jsou ale málo výkonné. Existují i digestoře propojené s externím motorem, které vyžadují odtahové potrubí s průměrem 2mm.


Nejefektivnější je přímé odtahové potrubí bez jakýchkoliv zbytečných prvků. Odtahová digestoř Najdeme ji všude tam, kde je možné páry nasát a odvést je někam mimo místnost skrze potrubí, ideálně do venkovních prostor. Páry proudí nejčastěji z boku nemovitosti nebo směrem vzhůru, samozřejmě je třeba tomu všemu přizpůsobit střechu. Samotná digestoř je však pouze částí celého systému, kde druhou významnou roli hraje plastové potrubí k digestoři. Proč je to tak důležité?


Odvádí vzduch od varné desky přes filtry do exteriéru. Z pohledu větrání s rekuperací není odtahová digestoří zcela ideální. Dnešní výkonné odsavače par dokáží nasát najednou velké množství vzduchu, pokud je následně v trase odsávání nějaká překážka, kterou musí překonat je jejich výkon snižován.


Pokud však na odtahu vzduchu z domu trváte, situaci lze vylepšit těmito způsoby: a) zajištění přívodu vzduchu - otevření okna, stěnové přívodní prvky apod. Odtahová roura Roura je vybavena důmyslnou magnetickou oboustrannou klapkou, která minimalizuje pronikání venkovního vzduchu do kuchyně. Další informace naleznete na oficiálních stránkách Miele.


Nechte digestoř volně dýchat. Nezbytnou podmínkou je však odtahové potrubí o doporučeném průměru. Díky zkosené přední části s důmyslně řešeným prostorem pro hlavu totiž digestoř zaručuje bezproblémovou práci pod ní.


Nadchne vás jistě i moderní dotykové ovládání s řadou mnoha užitečných funkcí, jako je např. Dvojitá digestoř má boxy a 1-agregáty podle potřeby modtahu vzduchu. Obsahují : speciální pracovní desky, odsávací agregát nebo filtr, plynový vývo elektro, výlevku, výtokové armatury s koncovkami, osvětlení, odtahová ramena. Pamatujte na možnost snadného rozebrání a čištění. Digestoře vyrábíme na míru podle potřeb školy.


Pokud to jde dlouhou cestou, tak se musí pamatovat i na. Ohebné potrubí a hadice - jednoduchá instalace. Skladem prodejny Praha Libeň a Žižkov.


I sebekratší úsek potrubí zúžený na menší, než doporučený průměr zvyšuje odpor odtahu a zatížení motoru, což má za následek snížení výkonu, zvýšení hlučnosti a může vést ke zkrácení životnosti motoru. Tak to jste tu správně. Ty naše mají spoustu chytrých funkcí, díky nimž efektivně odvádějí pachy, aniž by to ovlivnilo teplotu v kuchyni. Některé jsou vybavené uhlíkovým filtrem k recirkulaci vzduchu. Při výběru digestoře vás jistě bude zajímat zejména výkonnost a jak je hlučná.


Odtahová digestoř – instalují se do prostor, kde je možné za pomoci potrubí odvést páry ven z objektu, toto odsávání lze aplikovat na většinu digesto. Pokud chcete odtahovat toto množství, tak lepší řešení je digestoř jako lapák mastných par s filtračním papírem a jiná odtahová jednotka na konci správně dimenzovaného potrubí a mezi tím zařazen tlumič. Sháníte do kuchyně novou digestoř ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky