úterý 24. dubna 2018

Ocet do myčky

Ocet se nebojte použít jednou za měsíc. Nechte instalatéra jednou za rok prohlédnout spodní část pod filtry, usazené zbytky jídla mohou silně zapáchat. Ocet je ve skutečnosti jednou z nejvšestrannějších kapalin, které existují – kromě vody.


Setkáváme se často s otázkou „kam nalít ocet do myčky. Někdo dává ocet do nádobky, kterou umístí v horním koši na nádobí. Pak spusťte mycí cyklus s co nejvyšší teplotou (doporučuje se až °C), během něj se vnitřní prostor myčky důkladně vyčistí a vydezinfikuje.

Nezapomeňte na to, že čištění myčky je nutné provádět vždy bez nádobí! A v kombinaci s vyrobenou směsí už vůbec ne. Ocet používám alespoň na čištění myčky.


Má zkušenost není nic moc, uchýlila jsem se proto ke kompromisu. Na méně špinavé nádobí směs používám, k tomu ale koupené leštidlo a na více znečištěné si pomůžu tabletou z marketu. Spusťte program myčky , který používá nejvíce horkou vodu, abyste znásobili efekt dezinfekce.


Díky octu se uvolní zbytky z tablet do myčky , ale i vodní kámen, zbytky jídla, mastnota z ramen, košíků a stěn tohoto důležitého pomocníka. Používáte ocet jen do salátů, na koprovku nebo na zavařování okurek? Tak to je veliká škoda!

Ocet , jako čistící prostředek, upadl tak trochu v zapomnění a nahradily ho komerční, chemické čističe, tablety, prášky. Přitom naše babičky měly ocet v ruce téměř denně a moc dobře věděly proč. Používat myčku není žádná věda, přesto je dobré znát pár tipů, jak správně naskládat nádobí do myčky , aby bylo vše důkladně umyté.


Zároveň vám ukážeme, jak flexibilně. Jenom pro dnešek, je to fakt hnus, každá kapka vody je vidět Nevím proč mě napadl ocet , snad jsem to někde četla, nebo si to pletu s pračkou. Jinak také jako dezinfekci a vyčištění pračky, myčky , žehličky a varné konvice. Také jsem sehnala pár tipů, které bych chtěla vyzkoušet a podělím se s vámi, jestli to někdo už někdo nezkoušel. Ahoj holky, došlo nám leštidlo do myčky a do obchodu se dostanu až v pondělí.


Když tam nemám leštidlo, tak je nádobí takové ulepené. Co můžu provizorně použít místo toho? A jelikož máme 2-myčky denně, tak je to dost nutné. Nalijte menší množství do nádržky na gel či tablety a dva šálky do spodní části myčky , volně do prostoru.


Zapněte program s vysokou teplotou a nejdelším trváním, ocet pomůže myčku vyčistit a vyleštit. Stejně jako ocet můžete použít jedlou sodu a kyselinu citrónovou. Skládání nádobí do myčky , obsluha i následný úklid jsou tak opravdu jednoduché. Patrně vás příliš nepotěší vysoký finanční obnos, jenž za pořízení myčky zaplatíte.


A pak už zbývá jen vzít ocet a nalít na dno myčky. Nejproblematičtější je čištění bubnu pračky, kam nemáte z vnější.

Nalijte do nádržky ocet a nechte mycí program běžet naprázdno na co. Kam nalít ocet ,jaké množství a jakou teplotu. Ocet můžete použít i jako čistič myčky , stačí jej nalít do nádržky na leštidlo a asi hrnky octa nalijte i do spodní části myčky a zapněte program na vysokou teplotu. Tento článek a jeho jednotlivé body mají pouze informativní charakter. Jestli má někdo předmytí, tak může nalít ocet do myčky , až když myčka myje hlavní mytí.


I když dochází k čištění vnitřního prostoru. Potřebovat budete jen obyčejný ocet , který určitě máte ve spíži. Když ho ještě doplníte jedlou sodou, můžete si být jisti, že se všech nežádoucích usazenin skutečně zbavíte.


Do přihrádky na prací prášek nasypte půl hrnku sody bikarbony, oddíl pro máchání naplňte octem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky