úterý 24. dubna 2018

Omrzliny první pomoc

První pomoc je v ČR ukotvena také v zákoně. Neposkytnutí první pomoci je definováno jako trestný čin dle zákona č. Jděte do závětří, nejlépe do suché teplé místnosti, sundejte si boty, prstýnky, hodinky a. Je proto dobré být i na ně připraveni a vědět, jak poskytnout první pomoc postiženému s omrzlinou. Co se děje při vzniku omrzlin?

Omrzlá kůže je ztuhlá, voskově bílá a necitlivá, když rozmrzne, mohou se vytvořit puchýře, otoky a kůže může zčervenat, zmodrat nebo zfialovět. Jak je postižení závažné, lze těžko odhadnout, proto je nutné zahájit vždy první pomoc, pokud máme podezření na omrzlinu. Lehké omrzliny se dají poměrně snadno léčit a organismus je schopen se zcela uzdravit.


Postižená část by měla být umístěna do prostředí s kontrolovanou pokojovou teplotou, zvláště nebezpečné je sálavé teplo, protože omrzlá tkáň je necitlivá. Těžké omrzliny se léčí vložením končetiny do vody s. Jak správně ošetřit drobné oděrky ale i pomoci člověku v bezvědomí se dozvíte v tomto videu projektu dopravní prevence V jedné stopě. Lehčí omrzliny můžete ošetřit sami.


Prsty nebo část ruky můžeme strčit do podpaží, okolí omrzlin je možné masírovat, kvůli lepšímu prokrvení – omrzliny netřeme.

Oteplování provádět jen velmi. Jak na první pomoc při podchlazení a omrzlinách? Omrzliny - jsou lokální poškození kůže, např. Stupeň omrzliny není možné laicky určit přímo v terénu, poněvadž zpočátku všechny tři stupně omrzlin vypadají vizuálně stejně. Obecně však platí, že je třeba zabránit intenzivnějšímu promrzání.


Z toho plyne, že jakékoliv ošetření by mělo proběhnout až poté, co je postižený transportován. Odstraň vlhký oděv, sundej prstýnky a tělesným teplem místo zahřívej. Popřípadě použij teplou vodní lázeň s roztokem jodisolu. Podle stupně poškození se omrzliny dělí na omrzliny 1. U léčby omrzlin je velmi důležitá hlavně první pomoc , která pomůže vzniku omrzlin zabránit a zmírnit jejich následky. Tento článek bydlí v sekci Informace, články o první pomoci,Neboj se pomoci!


Trvale ho najdete na této adrese. Ovšem rozhodnutí pomoci je jen prvním krokem k úspěšné záchraně lidského zdraví či dokonce života. Přinejmenším stejně důležité je vědět, jak první pomoc poskytnout. Stejně jako u všech stavů, je především důležité včasné rozpoznání.


U prvního stupně omrzlin může pomoci trocha pohybu končetiny, tímto mechanismem se tak nažene více krve do postižené končetiny a můžete tak odvrátit závažnější stav. Nejlepší je prevence tedy nepohybovat se v horách, a když, tak pouze po vyznačených trasách, dbát ohled na počasí a rovněž na vlastní fyzické schopnosti.

Prognóza omrzliny je tím lepší, čím dříve začneme s jejím ošetřováním. Proto je důležité aktivně pátrat po prvních příznacích. Rizikovou skupinou jsou zejména děti. Redden, bobtnat a začít bolet.


SEMINÁŘ PRVNÍ POMOC PRO PSY – PROPOZICE. Den je rozdělen na dvě části – dopoledne se probírá teorie a odpoledne je praktická část semináře první pomoc pro psy. Teorií Vás provede MVDr.


Pokud jde o první nebo druhý stupeň (kdy už je nutné psa odborně ošetřit), postupujte následovně. Jestliže má pes sníženou vnitřní teplotu, nepostupujte podle návodu níže, který je určený pouze pro lokální omrzliny ! Postupujte podle návodu na první pomoc u podchlazeného psa. Zavolejte ZZS a postupujte podle instrukcí. Dbejte, aby se do rány nedostala žádná nečistota.


Závažnější případy vyžadují lékařský zásah. Transport poraněného k lékaři může být však někdy zdlouhavý, náročný nebo není možný vůbec. Je tedy dobré vědět, co v takové situaci dělat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky