pondělí 2. dubna 2018

Bábovka v silikonové formě recept

Peču ji zásadně jen v silikonové formě (bez vymazávání) a nikdy jsem s vyklopením neměla problém. Navíc silikon má takovou pružnost, že formu lze jednoduše otočit naruby, takže bábovka uvnitř vypadne samospádem. Není chyba spíš v té formě ? Tereza Rosová Vstoupit do diskuse.


Jak upéct bábovku v silikonové formě. Témata: bábovka , moučník, pečení, silikonová forma.

Bábovka v silikonové formě recepty, které budete milovat. Nejspíš se bábovka připalovala i ve formě z jiného materiálu. Je to častý jev, která se běžně řeší tak, že se asi po deseti minutách bábovka v troubě volně přikryje plátem alobalu nebo pergamenu. Produkt upečený v silikonové formě se zbavuje formy až po úplném zchladnutí.


To zajistí i ztuhnutí výrobku. Jogurtová bábovka v silikonové formě recepty, které budete milovat. Tématické fráze: dvoubarevna babovka hrnickova babovka bez vajec hrníčková bábovka dvojbarevná bábovka bábovka dvoubarevná postup při pečení bábovky bábovka v silikonové formě recept hrničková piškotová babovka dvoubarevná bábovka recept bábovka dvojbarevná piskotova babovka hrnickova hrnková bábovka hrnková.


Vyzkoušejte efektní způsob, jak připravit oblíbenou sekanou.

Upečte ji v bábovkové formě , obalte ji do plátků slaniny a naplňte ji natvrdo uvařenými vejci. Ideální jídlo nejen na Velikonoce, protože chutná moc dobře i studená, můžete si tuhle sekanou zabalit s sebou na výlet nebo do krabičky do práce. Recept určitě doporučuji!


Bábovku v silikonové formě pečte na plechu. Silikon totiž není stabilní a chvěje se, pokud byste dali formu přímo na rošt, mohla by se bábovka při pečení zdeformovat. Formu je lepší vysypat KOKOSEM 3. Fantastická bábovka , nic pro hlídače kalorií, ale ta chuť! Mívám problém ji vyklopit, nepeču proto už v kameninové formě , ale v hliníkové. Nemá sice tak pěkný tvar, ale vyklopí se bez trhání.


Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi minut. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme zapíchnutím špejle - neulpí-li na ní kousky těsta, je bábovka hotová. Po upečení bábovku necháme chvilku chladnout ve formě , potom formu obrátíme dnem vzhůru a bábovku vyklopíme. Po internetu koluje v podstatě jeden recept na bramborovou bábovku, sype se do něj celý prášek do pečiva, a to já zrovna nemusím.


Pro mě jsou moučníky vyhnané kypřicím práškem laciné, navíc zanechávají trpkou pachuť v puse. Vzala jsem si proto výchozí recept a upravila jej tak, aby bramborová bábovka chutnala i mně. Rychlá tvarohová bábovka.


Příprava je jednoduchá a přitom je bábovka výborná.

Zkusila jsem a mocmoc děkuji za recept. Poprve se mi bábovka povedla a mohu říct, že to i chutná jak bábovka. Těším se, až se blýsknu před návštěvama.


Na kolika stupních v troubě pečete stouto formou? Ahoj, já když peču v silikonové formě , vypláchnu jí před nalitím těsta studenou vodou - jak to bylo v návodu A nikdy jsem problém neměla. Peču na tolik stupňů co normálně, takže bábovka na 180.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky