pátek 20. dubna 2018

Jednoduché zdobení dortu

Jednoduché zdobení dortu

Tématické fráze: dorty recepty dorty recepty a fotky recepty dorty dorty fotogalerie zdobeni dortu kremem dorty technika zdobení dortů krémem jak zdobit dort dětské dorty fotogalerie zdobení dortů krémem fotogalerie top recepty dorty recepty na dorty jednoduché zdobení dortů návod jak zdobit krémem dorty jak zdobit dorty fotky. Tip : Polevou lze dort polít (předtím je třeba nechat polevu trochu zchladnout, aby nebyla tak tekutá) a dát do lednice ztuhnout úplně, či podávat jako přeliv (nejlépe teplý) přímo na ukrojený kousek dortu. Určitě vás to už někdy napadlo – doma se chystáte na oslavu narozenin, která je za dveřmi a víte, že bez dortu to není ono. Jednoduché zdobení dortů není žádná věda a výsledky jsou úžasné. Obzvlášť, když vás vede zkušený lektor.


Základem zdobení je potah dortu. Asi základní rozhodnutí musíme udělat při volbě, čím chceme dort potáhnout: zda fondánem (někdy se používá termínu „fondant“), marcipánem, natřený a ozdobený krémem, čokoládovou nebo jinou polevou. Od typu potahu se bude odvíjet i charakter zdobení.


Takové se mi líbí nejvíc a každá dortařka ví, že i takový dort dá hodně práce. Vzhledem k malému množství ozdob je totiž třeba bezchybné potažení, neboť případné nedostatky není čím zamaskovat! Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost a dost. A je to dobře, protože receptů na ty nejúžasnější dorty je také spousta. Na povrch dortu se také velmi často kladou různé druhy ovoce, to se pak zalévá želatinou a případně i různě zdobí například šlehačkou nebo krémem.


Před potažením polevou musí být korpus vychladlý a případně naplněný. Při použití většiny druhů. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme vanilkovou esenci a nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Krém naplníme do cukrářského sáčku a můžeme zdobit muffiny, povrch dortu nebo jiných zákusků. Tento základní máslový krém se nepoužívá jako nádivka, ale spíše na zdobení.


Od klasického nadýchaného piškotu až po slavný Sachrův korpus. Výrazný je například zářivě červený korpus Red velvet, netypický je zase mrkvový korpus pro mrkvové dorty. Ojedinělou kategorií jsou dorty sněhové, kam patří i slavný dort Pavlova. Každý může naplno upustit uzdu své fantazii a přetvořit obyčejný dortový korpus v umělecké dílo. Jaké jsou trendy ve zdobení dortů?


Zdobení dortu je pomyslnou třešničkou na našem díle. Andrea Bursová poradila jednouché triky, jak udělat dort, který bude nejen vynikající, ale i překrásný. Okouzlující zdobení dortu pomocí vykrajovátek – recept a videonávod Chcete oslnit krásným dortem, ale nevíte, jak na to? Připravte jakýkoliv klasicky kulatý dort, ozdobte ho touto technikou a budete za hvězdu. Prohlédněte si zdobení dortu různými technikami jako například zdobení dortu marcipánem, krémem, čokoládou, sněhem, ovocem a jiné techniky zdobení.


Inspirujte se u nás jako si ozdobit dort na různé slavnostní příležitosti jako jsou narozeniny, svátek, svatby, promoce, jubilea nebo jen tak pro potěšení. U nás najdete řadu videí, rad a postupů jak na to. Takovému dortu nejvíc sluší jednoduchý klasický tvar a jednoduché zdobení , k čemuž jsou asi nejvhodnější květiny (po zkušenosti už se uchyluji raději k živým, protože modelování okvětních lístků a drátkování pro mě znamenalo peklo a už nikdy víc to dělat nechci).


Abychom dosáhli co lepších výsledků, ve výukovém videu se naučíme pracovat při začišťování s cukrářskou stěrkou, kterou krém pěkně vyhladíme. Zvládneme techniky zdobení dortů jako je práce s cukrovou hmotou, barvení, modelování cukrových květin a mašlí, a dozvíme se, co to je zdobení královskou glazurou. Když jen chci nějaký krém hladce rozetřít, je to stejně celé kostrbaté.


O polevách raději ani nemluvím. Proto tu vyzývám všechny domácí cukrářky a cukráře, jestli by mi nemohli prozradit pár fint na jednoduché zdobení , které v pohodě zvládnou moje nevycvičené ruce… Předem dík! Nezaručuju, že případné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky