úterý 10. dubna 2018

Italský chléb s olivami

Pod pojmem kváskový chléb si většina lidí představí tmavou cihlu s nakyslou kváskovou vůní. Ano, to je jeho nejtradičnější podání. S kváskem ale vůbec nejste omezení jen na racionální pečivo. Můžete s ním udělat i světlejší a měkké chleby, jako dělají třeba Italové.


Chléb pečeme - minut.

Potom teplotu zmírníme a pečeme dalších minut. Nakonec asi minut před koncem pečení alobal sundáme a chléb dopečeme. Domácí chléb s olivami a sušenými rajčaty po vychladnutí nakrájíme a podáváme například namazaný bylinkovo-česnekovým máslem.


Tématické fráze: italský kořen kořen recept olivovy koren recept italský kořen italsky chleb s olivami chléb kořen recepty výborný černý kořen recept svajciarsky koren italsky koren s rozmarynem stůl kořen kvaskovy svajciarsky koren italský kořen recept svajciarsky koren recept z kvasku pečeme italský kořen kořen olivový. Používám někdy místo utěrky mikrotenový film ;o) Hlavně Ti však chci velice poděkovat za vyzkoušení tohoto receptu a jeho chválu, která ovšem nepatří mně. Each region in Italy has its own version of recipe, including their own toppings. I tak si ale můžete dopřát chuť olivového bílého chleba ve stylu ciabatty a mít s ním minimum práce.


U tohoto receptu jsem neměla žádné ambice zkoušet celozrnnou mouku, od toho mám své domácí chleby na tisíc způsobů.

Ciabatta je prostě tradiční italský chléb z bílé hladké mouky. Upéct domácí ciabattu, klasický italský chléb , není tak těžké, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přesvědčte se s naším receptem. Je to nečekaně jednoduché a rychlé.


Voňavým kouzlem překvapíte každou návštěvu. Postup V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto.


Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Tenhle výborný italský. Fougasse s olivami a sušenými rajčaty. Italský kořen s černými olivami. Kynuté dlouhé tyčinky s olivami.


Pikantní italský chléb foccacia s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Ital v kuchyni popisuje přípravu chleba focaccia ve variantě s olivami , dále pak se sušenými rajčaty, s bramborem, kapari a rozmarýnem.


Focaccia (čti fokača) je tradiční italský chléb. Připravuje se z podobného těsta jako pizza, ale focaccia je oproti pizze vyšší a není tolik ozdobena.

Může být s olivami , bylinkami (např. s rozmarýnem), cibulí, sýrem, rajčaty nebo na sladký způsob. Na vále těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi × cm) poklademe olivami (pokud nechceme, olivy vynecháme) a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Připravené ciabatty potřeme olivovým olejem a necháme asi minut na pečícím papíru na plechu kynout. Ovocné kynuté knedlíky, ať už jsou s jahodami, meruňkami, švestkami nebo docela jiným ovocem, máme rádi hlavně my, milovníci sladkých jídel. Všichni víme lahodný chléb Ciabatta z italských lahůdek.


Bílá nebo zrnitá, s olivami nebo sušenými rajčaty, ciabatta chutná fantasticky jako snídaňový chléb na kávu nebo jako lehká večeře na víno. Samozřejmě, že získávání chleba po práci není možné a určitě se vám nelíbí pečení hluboce zmrazeného chleba. Recept na domácí chléb focaccia. Upečte si italskou pochoutku s olivami.


Výsledný polotovar by měl být hladký a krásně pružný. Z vypracovaného těsta vytvořte hladkou kouli. Tu pak vložte do misky s vlažnou vodou a několikrát těsto ,vymáchejte‘.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky