pondělí 9. října 2017

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Druhý den z těsta tvarujeme malé kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Pak moučkový cukr trochu oklepeme, aby nebyla hnízda moc sladká a plníme jimi formu na vosí hnízda. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme náplň a zaklopíme piškotem. Recept na vosí hnízda je velmi snadný a výsledek chutný.


Bohužel vaječný koňak se většinou dělá právě ze syrových žloutků! Vosí hnízda s vaječným koňakem jsou opravdu dobrá. Také nerada používám syrová vejce, a proto při výrobě koňaku šlehám žloutky s cukrem vždy ve vodní lázni, takže přejdou teplem.


Nevím zda to na zneškodnění salmonely stačí, ale zatím. Jelikož jsou vánoční - vosí hnízda v naší rodině velmi oblíbená, chtěla jsem k těm běžným (super sladkým a kalorickým) vytvořit zdravější fit variantu, ale zároveň zachovat jejich úžasnou chuť. Mě se to opravdu povedlo!


Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty Fitweb. Těsto na vosí hnízda obvykle tvoří rozdrobené piškoty, máslo, kakao, moučkový cukr a rum, díky kterému získají nezaměnitelné aroma. Krém se obvykle připravuje z másla, žloutku a moučkového cukru. Jako základna pro vosí hnízda slouží u většiny receptů piškoty.


Bezlepková vosí hnízda. Receptů na bezlepkové cukroví je mnoho a jedním z nich je i recept na vosí hnízda , která jsou známá taktéž jako vosí úlky. Tak jako u každého klasického cukroví, je nutné vyměnit lepkové suroviny za ty bezlepkové. V tomto případě se jedná pouze o piškoty nebo mouku v případě lineckých.


Vosí hnízda

A co takhle kakaová vosí hnízda ? Vaše Pája, Blog Kuchti. Tématické fráze: náplň do vosích hnízd krém do vosích hnízd vosí úly vosi hnizda s vajecnym konakem vánoční cukroví vosí hnízda vosi uly recept vosí krém do vosích úlú nejlepší vosí úly recepty na vánoční cukroví vosí hnízda vánoční cukroví nejlepší recepty vosí hnízda vanocni cukrovi vosi uly náplně. Recept, podle kterého se vám Nejlepší vosí hnízda zaručeně povede, najdete na Labužník.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Formičky na vosí hnízda Plastové otevírací. S tímto typem formiček na vosí hnízda se pracuje velmi snadno. Těsto dovnitř natlačíte, uděláte důlek, naplníte náplní a uzavřete piškotem.


Vosí hnízda

Nakonec formičku sundáte po jejím otevření. Vyklepávací formičky mají své příznivce, ale i odpůrce. Držadlem vařečky do něj udělejte důlek a dejte trochu náplně.


Uzavřete piškotem, přimáčkněte a pak vosím hnízdem klepněte o prkénko nebo otevřete formičku. Stejným způsobem připravte zbývající hnízda. Tip: bojíte-li se, aby hnízda do Vánoc nezmizela, schovejte je do mrazáku, tam je rodina určitě hledat nebude. Ty pak namočené v práškovém cukru dáme do formičky na vosí hnízda a prstem nebo koncem vařečky uděláme důlek. Pak hnízdo vyklopíme z formičky.


Takto zpracujeme celé těsto a úly necháme do druhého dne ztvrdnout. Příprava náplně: Smícháme změklé máslo, cukr, žloutek a rum a vypracujeme tak nápň. Jenže tolik zpráv, co mi přišlo s dotazem právě na něj, jsem ještě na blogu k nějakýmu receptu nezažila. Připravte si oblíbená vánoční vosí hnízda (včelí úly) trošku jinak. Vyzkoušejte kokosová vosí hnízda.


Díky tomu, jak vypadají, dokonale oživí váš vánoční etažér a každý je rád ochutná. Bílá hnízda neboli také úlky jsou na výrobu trošku složitější, protože je nutné počítat s dobou na sušení. Nevíte čím naplnit vosí hnízda ? Pokud hledáte ověřený recept, vyzkoušejte následující.


Je velmi snadný a můžete toto vánoční cukroví připravit pár dní před svátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky