pondělí 23. října 2017

Sušení ovoce a zeleniny v sušičce

Sušit lze prakticky jakékoli ovoce a zeleninu. Sušení ovoce , zeleniny a hub v sušičce. K sušení vybírejte jen zralé (nikoli přezrálé) suroviny, bez známek. Po vypnutí sušičky nechte ovoce či zeleninu vychladnout, ne však déle než hodinu, protože poté by mohly potraviny opět začít přijímat vlhkost ze vzduchu. Poskytuje-li vám zahrada chutnou úrodu v podobě různých druhů ovoce a zeleniny , bude sušička v pohotovosti zvlášť během prázdnin.


Při zpracování přebytků dozrálých plodů využijete i ty, jež na pohled nevypadají nejlépe (malé, tvarově deformované).

Devět pravidel, která byste měli dodržovat při sušení ovoce a zeleniny. Miluji ovoce a zeleninu. A protože mám doma velkou zahradu, přemýšlela jsem nad tím, jak si dopřát ovoce a zeleninu z vlastní zahrádky po celý rok. Nejraději suším v sušičce potravin Yden ovoce , zeleninu, bylinky, houby.


V sušičce potravin Yden můžete usušit i maso. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty. Sušené ovoce je sladší než leckterý bonbón nebo podobný pamlsek a zabalené v hezkém pytlíčku může posloužit i jako skvělý dárek.


Kromě dostatečného obsahu vitamínu C, provitamínu B obsahují i velké množství kyseliny listové, pektinu, tříslovin a škrobu.

V poslední době se sušení ovoce , zeleniny , bylinek, hub i masa právě vzhledem k zdravé výživě používá stále častěji. K sušení zeleniny můžete využít troubu i speciálně určenou sušičku. V troubě je ale daleko horší hlídat čas. Většina druhů zeleniny se totiž suší šest hodin a déle , a tak dlouho se při sušení zeleniny asi nikomu v kuchyni stát nechce. Od počátku podnikání se zabýváme pěstováním různých druhů zeleniny a ovoce.


Postupem času se firma rozšířila. Plody k sušení by měly být vyzrálé, čerstvé, zbavené pecek a nakrájené na 5mm silné plátky. Pokud sušíte v troubě, neměli byste je pokládat na plech, ačkoli to v našich domácnostech bývalo zvykem.


Ovoce chytá plechovou pachuť a nemůže jím procházet vzduch, což vede ke ztrátě barvy. I doba sušení potravin je rozhodující pro jejich správné usušení. Proto si určitě pořiďte sušičku ovoce s časovačem.


Všeobecně nejrozšířenější je sušení ovoce. Ve stejných sušičkách ale můžete sušit houby, zeleninu, bylinky, houby a dokonce i maso. Snadné, rychlé a zdravé uchování ovoce , zeleniny , hub i bylinek. Domácí sušení Vašich výpěstků Vám zaručí nejen jeho kvalitní uchování prastarou metodou, ale zaručí také vysoký obsah vitamínů a minerálů, a to bez jakýchkoliv chemických aditiv – např.


Takto zpracované potraviny si zachovávají vysoký obsah vitaminů, stopových prvků a minerálů (až kolem z původního množství), a to bez použití chemie. Nejlepšího výsledku sušení ovoce , zeleniny , hub dosáhnete v sušičce Yden CI IR D5. Tahle sušička působí na potraviny infračerveným zářením , stejným jako sluneční záření.

Potraviny si zachovávají svoji chuť a konzistenci, vitamíny a minerální látky. Nabízíme kvalitní a oblíbené sušičky potravin Sedona. Díky sušičkám od nás snadno usušíte úrodu ovoce , zeleniny , houby i bylinky. V zimě se tak budete moci těšit z křížal, houbové polévky či bylinných čajů. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou.


Proslazené ovoce jednodruhové. Plátky se vyrábějí sušením ze zralých banánů, lehce osmahnutých v kokosovém oleji a proslazených cukrem a medem. Složení: banán (), kokosový olej, cukr, me banánové aroma. Díky příkonu 5W bude vše zpracováno velmi rychle.


Pokud nechcete neustále kontrolovat čas, kdy je potře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky