pátek 15. září 2017

Odstředivka na vosk

Můj včelařský sen a možná sen mnoha z Vás. Další střípek mému heslu Zachraňme český vosk. Trh v podstatě nenabízí nic zajímavého a my všichni tímto přicházíme o náš vosk , o hodně vosku.


Hliník od pozinkovaného železa poznáš snadno magnetem. Odstředivka na med slouží k odstředění medu ud zbytků vosku. Už žádné ucpávávání, už žádné přetíkání medu. Všechen med jde do odstředivky , ve které zůstává vosk z vytáčení a med poté vytéká bez vosku.


Pro malého včelaře je nejlepší těžit vosk párou. Měl jsem doma, dělal jsem na tom veškerý vosk , ale ve velkém je to úlet. Nedoporučuji kulaté nádoby a už vůbec ne ty plastové.


Kdo chce šetřit, nádobu na vyvíječ najde ve sběrných surovinách, jako tavící. Kotel na rozvařování voští a ždímačka na vosk Martin Paleček. Unsubscribe from Martin Paleček?


How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Ukázka tavení vosku ve vařáku na plyn. Strojírenská společnost BAZE alfa s. Vyrábí a dodává včelařům a včelařským sdružením odstředivku pro oddělení vosku s voští (košilek) při tavení rámků, kterou kombinuje s mobilním pojízdným kotlem na tavení vosku. Také lze získávat vosk z kompletních rámků a ještě horké výtlačky. Jakmile položíte rámečky do vroucí vody, tak z nich hned krásně sjede vosk a rámečky následně vyndáte již.


Odstředění mléka je první krok při zpracování mléka. Další vosk získáváme z víček po medobraní, z plástečků z oplodňáčků, různých odřezků. Vosk tavíme suchou cestou (sluneční tavidla), horkou vodou (různé vařáky s lisem) nebo párou (parní vařáky s odstředivkou).


Několik let jsem používal vařák na vosk s vyvíječem páry. Tato metoda se mi osvědčila. Včelařské potřeby vařáky a pařáky na vosk fungují na principu zahřívání vody a vytváření vodní páry, která následně taví vosk. Vařák na včelí vosk s lisem celo nerezový.


Existují vařáky na vosk s lisem kam vložíte vyřezané voští, nebo vařáky do nichž vkládáte celé rámky. Olej nebo vosk na dřevo. V současné době se pro povrchovou úpravu dřeva stále více používají oleje a vosky. Dřevo, respektive jeho povrch je napuštěn tekutým, případně pastovitým voskem, nebo přírodním (ale někdy i syntetickým) olejem s vhodnými vlastnostmi, který se vsákne do jeho struktury, a tak ho chrání proti vnějším vlivům. Po prvním odstředění se uzavře přívod páry, odstředivka se otevře, pytel v ní se uvolní, obsah protřepe a znovu se umístí do bubnu.


Výhodou vařáků na vosk je fakt, že vytavený včelí vosk je možné také prodat a tím získat investici vařáku na vosk brzy zpět. Nabízíme vařáky na vosk jak nerezové, tak cenově dostupnější, plastové. Vosk je ideální pro roztavení také zbavit hrubých nečistot, a to sítem nebo pytlem na vosk.


Lis na vosk určený k montáži na kotel. Nahoru Nejsou žádné další produkty. Med Medík a pochoutky z medu Dárková balení Výrobky. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky