středa 6. září 2017

Bezlepkový chleba v troubě

Recept na chléb, který mám ještě od mojí maminky. Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná mi mé dětství. Bezlepkový toustový chléb - v troubě recepty, které budete milovat. Bezlepková dieta není nic příjemného a musí se striktně dodržovat. Proto jsem se vydala i touto cestou, abych pomohla těm, kdo tuto dietu potřebují.


Tato dieta se nesmí brát na lehkou váhu.

Lidé, kteří tím trpí musí jíst vybrané potraviny, které neobsahují lepek, který je obsažen v mnoha surovinách. Pokud budete péct bezlepkový chléb v troubě , je třeba ho péct ve formě, například té na větší biskupský chlebíček, vymazané tukem. Do trouby je dobré dát hrneček s vodou, neboť vytvořená pára pomáhá při vybíhání těsta. Malinko zahřejeme troubu a necháme v ní těsto pod utěrkou 30min kynout. Poté těsto propracujeme a necháme kynout dalších 30minut.


V pekárně to trvá asi hodinu, v troubě musíte propečenost chleba zkoušet špejlí. Tématické fráze: domácí chleba v troubě domácí chléb pečený v troubě domaci chleb z trouby domácí chleba do trouby domácí chleba z trouby chleba pečený v troube domácí chleba pečený v troubě domácí chléb v troubě rychlý domácí chléb recept na rychlý chleba chleba z trouby jak péct chleba v troubě chleba v. Domácí chléb pečený v troubě recepty, které budete milovat.

Chléb se nejlépe rozmrazuje při pokojové teplotě nebo jej položte na pár minut do trouby při teplotě 2°C. Takto budete mít doma vždy čerstvé bezlepkové pečivo. V neděli jsem také pekla chleba , ale nikoli bezlepkový.


Tento vypadá zajímavě, ale raději bych před zkouškou ochutnala. Ráda jsem si vyhledala a poučila se - díky. Tentokrát se mi povedlo těsto řidší, což nevadí, jen chleba nemá tak hezké bříško. Když do tekutiny rozmixujeme jednu mrkev, nemusí tam být, jen se mi líbí jak těsto obarví.


Chléb pečený v troubě je výborný, dolaďujeme kořením, příště chci vyzkoušet i přidání sýra. Připravili jsem si pro vás trochu teorie, ale hlavně praxe k problematice nákupu a pečení chutného bezlepkového chleba. Kupovaný, nebo doma pečený? Pokud se nejedná o formu silikonovou vymažte jí tukem a vysypte moukou.


Chleba vložte do formy nebo položte na plech a nechte hodinu, ale klidně i dvě vykynout. Pokud chcete chleba sypaný kmínem nebo semínky potřete ho nejdříve vodou a pak teprve posypte. Pečte v předehřáté troubě na 1stupňů až minut. Pokud milujete ten pocit, kdy z trouby vytáhnete poctivý pecen chleba , pak vítejte v klubu gentlemanů.


Přece každý gentleman ví, že nic v životě se nesmí uspěchat. Přesto s touto naší směsí můžete už za celkem hodin prostírat na stůl bezlepkový kváskový chléb se všemi jeho benefity. Umíchala jsem, nechala hodinu kynout ve formě a upekla v troubě.

Je skvělý, moc děkuji za recept :-) Lucka 3. Konečně bezlepkový chleba který opravdu chutná jako chleba. Nejlepší chleba , co se mi kdy v pekárně povedl! Musela jsem přidat trošku víc tekutiny a promíchnout.


Podobně postupujte v případě pečení v nádobě – tu zahřejte bez kamene v troubě na roštu rovněž na nejvyšší možnou teplotu. Do nahřáté opatrně vložte vyklopený chleba s papírem (lépe se přesouvá), nařízněte a pečte přikrytý asi minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky