pondělí 4. září 2017

Bylinkové sirupy domácí

Výroba je poměrně jednoduchá. Výhodou domácích sirupů je to, že známe jejich přesné složení. Spousta bylinek, ve kterých potřebujeme zachovat jejich účinky, vytvoří prostřednictvím cukru, působením času a slunce úžasný a lahodný lektvar, který je vhodný pro preventivní používání, i akutní stavy. Většina sirupů, na které narazíte, jsou dochucené cukrem a převařené, takže z nich vymizí velké množství živin.


Zkuste pro změnu recepty na přírodní sirupy bez přidaného cukru a vaření, které vyrobíte jednoduše z bylinek, medu a ovoce.

Návo ako si doma pripraviť zdravé sirupy , ktoré budú mať dobré zloženie a zachované všetky možné živiny. Spísala som Vám recepty od mojej maminky, ktorá tieto sirupy robí už roky a ja ich naozaj milujem Môžete si pripraviť medovkový, žihľavový, medovkovo-žihľavový, bazovo-citrónový, mätový, či mätovo-zázvorový. Musím říci, že letos mě moc baví dělat nejrůznější sirupy – smrkový, jedlový, bezový, kopřivový, jitrocelový, jahodový, teď naposledy mátový a mám pocit, že s nimi zdaleka nekončím. Každý z nich má jiné léčivé účinky, protože je nevařím, jsou skvělou zásobou zdraví na chladnější měsíce a hlavně všem moc chutnají. Bylinkové domácí sirupy.


K jejich výrobě používáme čerstvě nasbírané byliny. Na výběr máme pestrou paletu, prakticky z každé byliny lze vyrobit chutný domácí sirup. Nejpoužívanější bylinky na domácí sirupy jsou: jitrocel, šalvěj, černý bez, máta, meduňka, sedmikráska, levandule, podběl, tymián ale i další.

Domácí bylinkové sirupy uchováváme v chladu. Ovocné sirupy vyrábíme ze 1 ovocné šťávy získané rovněž z místního ovoce. Ovocnou šťávu doplňujeme bylinkami. Rádi experimentujeme a proto u nás najdete i sirupy z. Extra husté ovocné sirupy vyráběné přímo z kvalitního ovoce mají vysoký ovocný podíl. Všechny produkty pro Vás vyrábí lidé se zdravotním omezením.


Cukr se musí zcela rozpustit. Takto si lze připravit domácí bylinný sirup. Nemusí vždycky jen hojit nemoci! Pokud vám ale zachutnají, je dobré pamatovat na to, že jsou v nich účinné látky a jednu chuť bychom neměli používat déle než šest týdnů. Už ste vyskúšali domáci sirup z medovky alebo mäty?


Takéto domáce sirupy môžete pripraviť z mnohých byliniek a ešte lepšie sú kombinované, prípadne do nich môžete pridať ovocie, alebo kvety. Pri varení bylinkového sirupu postupujte rovnako ako pri kvetovom sirupe, len bylinkové. Vítejte ve světě poctivých domácích sirupů.


Pokud chceme prodloužit jejich trvanlivost dáme je do zavařovacích sklenic a minut sterilujeme, než chytnou víčka.

Jsou to vlastně léčivky a výluhy z léčivek zakonzervované cukrem nebo medem. Jinými slovy šťáva, nálev (odvar) nebo tinktura z léčivek se zahustí cukrem a zahřeje. RŮZNÉ RECEPTY NA BYLINNÉ SIRUPY V TOMTO WEBU JSOU ZDE.


Způsoby výroby bylinných sirupů:1. Jedinou výjimkou je sirup dělaný zastudena prokládáním bylin a. Pozdní léto je jako stvořené ještě na poslední chvíli vytvořit nějaký ten dobrý sirup do vody či do čaje. Poslední šance jak využít dobře narostlou meduňku, mátu, majoránku nebo tymián.


Navíc opravdu husté sirupy mohou dobře posloužit v zimě při léčbě nemocí z nachlazení. Získáte tak minimálně litrů lahodné domácí limonády, která neobsahuje žádné chemické přísady, barviva nebo aromata. Každá z těchto bylinek má zároveň příznivý.


V domácích podmínkách si sice nemůžeme vyrobit všechny sirupy dostupné v lékárnách, ale u těch základních a nejoblíbenějších je výroba poměrně jednoduchá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky