pondělí 4. září 2017

Jablečný sirup z moštu

Tématické fráze: jablečná šťáva recept domácí jablečný mošt jablečný mošt recept sirup z jablečného moštu jablečný mošt domácí domácí jablečná šťáva domácí výroba jablečného moštu domácí jablečný mošt recept sirup z moštu domácí sirup domácí jablečná štáva recept domácí štáva z jablek. Jednak je možné tresť zcela vynechat (a pít sirup jablečný ), pokud by chtěl někdo domácí jako-ananasovou (meruňkovou, citronovou atd.) šťávu, pořád tam ten. Z čerstvé jablečné šťávy ( moštu ), kterou získáte způsobem uvedeným v našem receptu, můžete připravit skvělý sirup. Během vaření naběračkou průběžně odstraňujte z povrchu tvořící se pěnu.


Horký sirup naplňte do.

Zavařit, zamrazit nebo z něj udělat sirup do čaje na každodenní pití. Domácí bramborový chléb - Jedna z variant na chutný domácí chléb z hladké mouky, brambor a droždí. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení!


Tentokrát vás naladíme na nadcházející podzim, při výrobě sirupů sáhneme po tradičním českém podzimním ovoci – švestkách a jablcích. Třetici receptů nám doplní velmi osvěžující, ale současně i léčivý sirup – využili jsme přebytků z bylinné zahrádky a připravili sirup z máty a meduňky. Sirup z jablečného moštu recepty, které budete milovat.

Jablečný sirup dělám už léta. Ale bojím se plnit při nižší teplotě než 75st. Naliju do předehřátých láhví,zavíčkuji a položím do vychladnutí,pak skladuji normálně,nastojato. Zpracovávám větší množství jablek a tak pro změnu chuti do části sirupu přidávám ananasové aroma.


Letos zkusím i citronové a. Domácí jablečný sirup dělaný z moštu z našich jablek. Dovoz v rámci Brna v ceně. Jeho účinky znali naši předci už po staletí. Vzhledem k tomu, že je jeho výroba až překvapivě snadná, můžete ho mít k dispozici pořád. Největší výhodou domácí verze je, že si sami určíte intenzitu kyselosti.


Během zahřívání odstraňujeme z povrchu pěnu. Teplotu příliš nezvyšujeme a neprodlužujeme (asi minut), protože jablečný sirup velice snadno získává varnou příchuť. Na litr jablečné šťávy z kyselejších odrůd nebo z jablek méně zralých použijeme 6-kg cukru a 8-g kyseliny citronové. Z nezralých jablek je mošt trpký.


Láhve nebo sklenice musí být dobře vymyté a před použitím vypláchlé vroucí vodou.

Korkové zátky je třeba vyvařit minut. Mošty ukládáme vleže v suchu a chladu. Takto vyrobený domácí jablečný mošt je opravdu přírodní, nepřidáváme do něj vodu ani cukr. Výrobci jablečného moštu určeného pro trh často dostatečně nedbají na kvalitu použitého ovoce a lisují šťávu z červivých a nahnilých jablek. Lidé, které by ani nenapadlo použít nějakým způsobem špatná, shnilá jablka, pijí s požitkem mošt vyrobený z takových jablek.


Mikroskop však ukazuje, že ani čerstvě. Jablka nastrouhám(krouhačka na řepu) a pak je lisuji na malém lisu. Nechám ustát několik hodin aby se usadil kal a pak stáčím do litrových lahvy od vína(je to praktické) po sterilizaci lahve zazátkuji takto mi vydrží i dva roky.


Suroviny: l jablečného moštu (viz recept výše), kg cukru krupice, Šťáva ze citronů, 3ml vody. Mošt nalijte do hrnce, přidejte cukr, citronovou šťávu a zalijte vodou. Promíchejte a vařte, dokud se Vám cukr nerozpustí.


Pokud chcete mít sirup s nějakou příchutí, můžete. Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh.


Listy česneku pokrájíme na velmi jemné kousky. Do jogurtu vmícháme ušlehaný sníh, česnek a osolíme podle chuti. Ve vhodné nádobě dáme do mrazáku a každou půl. Hostětínský mošt je zárukou kvality a opravdové ovocné chuti. Vyrábí se v srdci Bílých Karpat, z ovoce s láskou pěstovaného.


Vybírejte vyzkoušené recepty na Sterilovaný jablečný mošt, Pomalu pečená krkovička v jablečném moštu , Sterilované okurky, Sterilované papriky v oleji, Houby sterilované se zeleninou nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky