pátek 22. září 2017

Jak vyčistit indukční desku

Vaření se obvykle neobejde bez nějakého toho nepořádku kolem a varná deska přitom bývá často kamenem úrazu. Hrnec snadno přeteče, při míchání leccos vyskočí a smažení za sebou obvykle zanechá spoustu mastných skvrn. Místo toho indukční varné desky využívají magnetické pole, které reaguje s kovem v pánvi, a tím vytváří teplo. Teplo se vytváří pouze tehdy.


Indukční technologie nepoužívá tradiční tepelné technologie.

Chci indukci do rodinného domu. Máte výhodu nejširšího výběru. Budete překvapení, jak rychle na těchto deskách uvaříte. V rychlosti vaření vody se vyrovnají rychlovarným.


Je na vás, kterou funkci indukční desky v kuchyni účelně využijete. Na rozdíl od plynových hořáků nebo klasických elektrických desek pracuje na základě elektromagnetické indukce, kdy se umístěním nádoby na desku vytváří silné magnetické pole. Neohřívá se tak nejprve.

Ahoj holky, máme měsíců indukční desku a zatím ji otírám jen mokrým hadrem. Na jedné plotýnce se ale už dělá taková ta seškvařenina. A dá se to tím vyčistit ? Nechte varnou desku vychladnout – varné zóny na sklokeramické desce zůstávají po vaření dlouho horké. Nezapomeňte proto desku nechat dostatečně vychladnout, než se pustíte do čištění.


To potvrzuje i vysoký počet výrobců, kteří je na náš trh dodávají. Jak vybrat indukční desku. A právě proto je tak těžké se mezi všemi výrobky vyznat a zvolit pro sebe takový, který vám bude po všech stránkách vyhovovat. Pokud jste se neinspirovali. Po každém vaření stačí otřít desku , díky čemuž udržíte její každodenní lesk.


Speciální čistící prostředky pro mytí indukčních desek mají. Stejně jako v případě sklokeramiky však vyčkejte, dokud nebude povrch vychladlý. Na desku naneste trochu prostředku, vyčistěte ji pomocí žínky a zbytky čističe pak jen setřete papírovou utěrkou.


Chcete-li vyčistit skleněnou plochu desky před domácím znečištěním, není nutné dělat nic obtížného, hlavně je opakovat tyto akce pravidelně! Doporučení: jak čistit skleněnou desku , tajemství péče.

Pro snadné čištění elektrického skleněného keramického plechu byste měli dodržovat některá pravidla. Sklokeramické varné desky můžete čistit buď pomocí speciálních čistících prostředků přímo určených pro varné desky nebo zkuste nejprve čistit přípravkem na mytí nádobí nebo citrónovou šťávou. Někdy to nejde vyčistit , musela jsem použít i spešl čistič, nebo to seškrábu nehtem.


Když mi prská něco na oleji a dostane se to pod pánev, tak to jde strašně špatně dolů, už jsem použila i odmašťovač. Je vhodná do domovů s malými dětmi, protože její povrch se nezahřívá. Jedinou komplikací při používání indukční varné desky je nutnost vyměnit nádobí za magnetické, tj. Proto si vždy raději ověřte, jak lze danou indukční varnou desku zapojit. Rozdíly mezi indukčními varnými deskami.


Standardní indukční deska má zpravidla čtyři varné zóny. Velice praktická je ale indukční varná deska, která nemá přesně vymezené varné zóny, a proto ji můžete využít po celé ploše. Protože se ohřívá jen nádoba, nikoli topná zóna, nevadí, když dáte na indukční desku nádoby s menším průměrem, než je velikost příslušné topné zóny. Naopak, je-li dno hrnce větší, než rozměr topné zóny, jídlo se na krajích nebude dostatečně vařit. Ať už máte indukční varnou desku , sklokeramickou či plynovou, je důležité ji pravidelně udržovat a čistit.


Správná péče je klíčem k tomu, aby vám dlouho a dobře sloužila. Máme pro vás rady a tipy, jak čistit varnou desku šetrně a přitom efektivně. Dobrý den rádcové, mohl by mi prosím někdo poradit, jak vyleštit často používanou skleněnou indukční varnou desku , není poškrábaná, jen zašlá častým používáním.


Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky