pondělí 21. srpna 2017

Vysavač příkon

Pro omezení spotřeby energie tedy vybírejte elektrický vysavač s co nejmenšími hodnotami příkonu. I nízký příkon může dosahovat vysokého sacího výkonu, a to na různých typech podlah. Tato podobně znějící slovíčka mohou snadno zmást. Příkon znamená, kolik vysavač spotřebuje elektrické energie, tedy vyšší příkon = vyšší spotřeba.


Za slovem výkon hledejte sací výkon, ten je často regulovatelný v závislosti na vysávaném povrchu. Dokážete si snad představit koberec, na který byste nikdy nepoužili vysavač ?

Přestože se nám vysávání moc nezamlouvá a často to bereme jen jako nutnou povinnost, bez správného spotřebiče se to zkrátka udělat nedá. Sáčkový, bezsáčkový nebo snad tyčový. Vysavač s vodním filtrem a jeho příkon.


Jeho hodnota závisí na typu daného vysavače s vodní filtrací. Tyčový vodní vysavač mívá příkon o něco nižší. Extrémně tichý, výkonný vysavač s vysokou energetickou účinností hravě zvládne jakýkoliv povrch.


Tohoto jedinečného pomocníka ocení nejen alergici ale i majitelé domácích mazlíčků. Příkon nemá vliv na výkon vysavače, ale pouze udává, jak je tyčový vysavač energeticky náročný. Příkon udává celkový vydaný výkon, tedy spotřebu vodního vysavače.

Z příkonu si můžete lehce odvodit, kolik peněz ročně zaplatíte za provoz tyčového vysavače – obvykle se tato částka pohybuje. Příkon je označení pouze pro to, kolik elektrické energie daný vysavač spotřebuje. To dále i vyvrací mýtus o tom, že nám Evropská Unie zakázala výkonné vysavače. Pouze se tím uspoří spotřeba elektrické energie, protože si lidé nesmyslně kupovali modely s vysokou spotřebou elektrické energie.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Sací výkon bývá sice přímo úměrný příkonu, nemusí to ale být pravidlem. Příkon vypovídá v první řadě o spotřebě přístroje.


Tedy i vysavač se silným motorem (příkonem) může mít poměrně slabý sací výkon, protože například špatně těsní. Délka napájecího kabelu je téměř m, takže s ním dosáhnete všude. Příkon určuje množství spotřebované elektrické energie, tak se nenechte zmást. Vždy byste zkrátka měli vysavač vybrat s ohledem na konkrétní účel jeho používání. Například tam, kde je potřeba vysávat těžší nečistoty z obtížně dostupných míst, oceníte vysoký podtlak.


Hodnoty podtlaku se pohybují zhruba od. Příkon označuje spotřebu elektrické energie, výkon (u vysavačů konkrétně sací výkon) pak pracovní účinnost. Velmi zjednodušeně by se dalo říct, že vyšší příkon obecně značí vyšší výkon. V reálu to ale tak prosté není – velmi totiž záleží na efektivitě konkrétního zařízení, kvalitě konstrukce apod.


Vyberte si nejlepší vysavač.

Bezsáčkový vysavač Sencor SVC 5VT, s novým cyklónovým systémem čtvrté generace, který dokonale odděluje prach od vzduchu už na prvním stupni filtrace. Nechybí ani klasické příslušenství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky