čtvrtek 3. srpna 2017

Domácí široké nudle

Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle. Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout. Polovinu dáme do polévky a polovinu necháme třeba na tácku schnout a použijeme příště. Do přesáté mouky uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto. Tak jako mnoho z nás kuchařek jsem si vzpomněla na svou babičku, která nám doma dělala nejen domácí tenké nudle , ale i nudle široké , které uvařené, polité máslem, posypané cukrem a mletým mákem byly tak úžasné, že se jim žádné jiné nevyrovnaly.


Zpočátku se nikomu nedaří krájet skutečně (vlasové) nudle , chce to jen hodně ostrý nůž a trochu cviku.

S každou přípravou nudlí to jde lépe. Flíčky uvaříme v osolené vodě a slijeme. Kupovala jsem Babiččiny nudle a ty teď stojí kč a ty druhé domácí kč. Tak jsem se rozhodla že opět začnu dělat domácí. To nejsou nudle ale drtinky.


To bych do úpolévky tedy nedala. Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Petrželku najemno posekáme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a opečeme dokřupava. Vyjmeme z pánve a udžujeme v teple.


Počítáme s tím, že se trochu zvětší. Když jsou nudle proschlé, zaváříme je dolévky. Ani široké domácí nudle nebo fleky se při vaření nelepí. Můžete použít i obyčejnou hladkou mouku, ale vysokolepková mouka (ze semolinové tvrdé pšednice) je daleko lepší. K dobrému vývaru patří nudle , bezpochyby domácí nudle.


Ano, v obchodě je dnes tolik druhů nudlí, že člověku oči přecházejí. Příprava domácích nudlí není obtížná. Spíš je náročná na trpělivost. Nyní můžete vyrobit strouhání či nudle. VYVÁLEJTE PLÁT Těsto rozdělte na třetiny a rozválejte ho na velmi tenké, až průsvitné pláty.


Rozložte je na čisté utěrky a nechte alespoň půl hodiny proschnout. Tak mne to naučila v mých letech babička a já už let recept používám. Suché nudle , fleky i drobení vydrží v doze dlouhou dobu, protože neobsahují sůl, a proč přidávat vodu?


Placka by měla být na omak suchá z obou stran, ale ne tvrdá, aby se nedrolila.

Vaříme je v přesolené vodě minut. Uvařené nudle prolijeme čistou vařící vodou, necháme okapat, polijeme rozpuštěným máslem a promícháme. Placky nechte asi hodinu odpočívat na čisté utěrce. Pak je nakrájejte na pruhy a ostrým nožem krájejte tenké nebo široké nudle. Nudle můžete ihned zavářet do polévky nebo usušit a uskladnit v uzavřené nádobě.


Z tohoto základního těsta můžete ze širokých nudlí nakrájet i drobné flíčky do polévek. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Zdá se, že je nás víc, kdo milujeme domácí nudle , tak.


Popis: Oboje tyto těstoviny jsou v podstatě široké dlouhé nudle. Domácí těsto na nudle , lasagne a další. Není pravdou to, že rozdíl mezi. Mafalda corta - krátké široké nudle s v. Rozdíl není téměř žádný.


V suchém stavu jsou dlouhé ploché nudle o šíři. Přidejte nakrájenou cibuli a po chvíli přisypte papriku. Zamíchejte a na takto připravený základ nasypte na brambory nakrájené na. Pamatuju si na babiččiny domácí nudle do polévky. Milovala jsem je, ale nikdy jsem je nepřipravovala.


A pro vás máme tipy a triky od nejpovolanějších kuchařek, jak vyrobit ty nejlepší nudle ! Krok 6: Z těsta můžete snadno připravit i široké vaječné nudle : trik pro jejich přípravu spočívá v tom, že plát jednoduše zarolujete a takto z něj odkrajujete už zamotané dlouhé nudle. Hotové je vařte v osolené vroucí vodě, nudličky pak přímo v polévce nebo je opět rozložte na utěrku či prkénko a nechte je do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky