pátek 25. srpna 2017

Cibetková káva ostrava

Cibetková káva se dá připravit i přes filtrační papír jako filtrovaná káva ve V60. Obecně platí, že při přípravě cibetkové kávy se stačí držet několika základních pravidel (téměř stejných, jako při přípravě filtrované kávy): Koupit kvalitní a ideálně i certifikovanou cibetkovou kávu. Důvod je jednoduchý s Caffé Trieste v Ostravě, potažmo přímo italským majitelem. Pokud je káva namletá, žluknou mnohem. Díky němu navíc patří k nejdražším na světě.


Tento článok nemá byť o tom, či je cibetková káva chutná, alebo či je kvalitná preto, že prechádza traktom cibetky, alebo preto, že si vyberá len tie najlepšie zrná, ktoré potom zje.

Je to úplne jedno, pretože nikto z nás nepil pravú cibetkovú kávu. Tú skutočnú, ktorá sa nazbierala z trusu voľne žijúcich cibetiek. Hlavním důvodem tak vysoké ceny je neobvyklý způsob výroby této kávy. Káva je vyrobena z kávových zrn, která prošla trávicím traktem malé indonéské šelmy zvané cibetka.


Proto se tato káva nazývá cibetková káva Kopi Luwak. Výběr z té nejkvalitnější Čerstvé Kávy. A proč vlastně Čerstvá Káva ? Kávu pražíme několikrát týdně v malém množství, čímž zajistíme, že ji dokážeme prodat během několika dnů - dostane se k Vám tak maximálně čerstvá, plná chuti a aroma.


Káva z celého světa - prodej výběrové kávy Podlehněte kávové vášni.

Už etiopští domorodci užívali kávu jako stimulant těla a ducha, umělci díky ní tvořili mistrovská díla a baristé dnes poměřují své schopnosti v její přípravě na celosvětových utkáních. Ochutnejte a vybírejte zároveň ze širokého sortimentu kávového příslušenství. Kupoval jsem kusy tohoto mlýnku a bohužel mě oproti Hario Skerton zklamal. Designově je pěkný, dá se přenášet a jednoduše se upravuje hrubost mletí.


Jak je mlýnek úzký, tak je při mletí dost nestabilní a káva se mele o poznání déle. Páka mlýnku občas při rychlejším mletí vypadne. Naneštěstí byl jeden kus vadný. Dnes je již táto káva velmi známa a také často vyhledávána a poptávána.


Také proto na ostrově JAVA a SUMATRA již není tato cibetková káva sbírána jen při poptávkách, sběr je již cílený a celkem dobře organizovaný. Samozřejmě káva si drží při nákupu v EVROPĚ stále vysokou cenu, ale dostupnost je dnes lepší. Toto zvířátko, které je velmi podobné lasičce, se kromě hmyzu, drobných hlodavců a tropického ovoce živí také pojídaním sladkých bobulí kávovníku, z nichž si vybírá ty nejuzrálejší. Bavíme-li se o kávách, přijde vždy na přetřes starý známý dotaz „Vy už jste zkusili tu cibetkovou? Inu, máme pro vás jak špatné, tak i zajímavé zprávy.


Z Indonézie pochádza aj živočích zvaný Paradoxurus, prezývaný Luwak. Káva Sigri pocházející z Papui Nové Guinei má velmi blízké rodinné vazby na kávu Blue Mountain z Jamajky, což milovníci kávy ocení především dnes, kdy jí tento původ zajišťuje excelentní kvalitu za nízkou cenu. Káva se vyznačuje lehkou ořechovou chutí a rafinovanou sladkostí.


Cibetky jsou sice masožravé, sladkým kávovým bobům ale neodolají. Jakmile cibetka kávový bob sní, projde jejím trávicím traktem téměř neporušený.

V jejím žaludku však dojde k fermentaci. Všechny informace o produktu Salvia Paradise Káva Kopi Luwak cibetková Káva g, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Salvia Paradise Káva Kopi Luwak cibetková Káva g. Káva je nejčastěji teplý nápoj, který dostaneme z mletých pražených semen kávovníku – toto je poměrně tradiční způsob přípravy kávy, ale dnes už existuje víc způsobů, jak kávu připravit. Naše káva je pražena každý týden, déle zrnkovou kávu neskladujeme, aby nedegradovala na kvalitě. Toto je jeden z hlavních rozdílů mezi naší kávou a kávou ze supermarketů, kde leží 6-měsíců. Jak by po takové době mohla mít aroma?


Ve světě existují dva základní druhy kávy, zkráceně káva Arabica a káva Robusta. Již deset let provozujeme specializovanou prodejnu s kávovary, kávou a vším, co je k přípravě dobré kávy potřeba. Vystaveno máme více než padesát typů kávovarů a šedesát druhů káv. Naším cílem je každému poradit při koupi vhodného typu přístroje na přípravu tohoto oblíbeného nápoje.


Jiný typ kávovaru se hodí do domácnosti, jiný do kanceláře a jiný do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky