pátek 11. srpna 2017

Druhy kávy latte

Samotná chuť kávy je opředená historií a kulturou. Měli bychom si dopřávat nápoj z kvalitních zrnek, připravený opravdovými profesionály. Seriál o kávě vás seznámí s historií, druhy káv, naučíme vás umění dokonalého baristy nebo se naučíte techniku zdobení cappuccina, Latte art. Oddejte se lahodné chuti a napijte se s námi dobré kávy.


Dolití hotové kávy vodou. Může to udělat barista před podáváním, nebo až host podle své chuti.

Long black neboli příprava kávy přímo do horké vody. Horká voda připraví americano o značnou část cremy, což laická veřejnost řeší často jako chybu. Varianta nápoje caffè latte je latte macchiato, které se připravuje do sklenice tím způsobem, že se nejdříve napění mléko do podoby mikropěny, které se nalije do sklenice. Zde se během půl minuty mléčná pěna oddělí od mléka a utvoří na povrchu pevnější vrstvu. Espresso se nalévá až jako poslední.


Mocha nebo také mochaccino, je čokoládou ochucená varianta Caffè Latte. Složení je tedy stejné jako u zmíněné kávy , bývá ale doplněna čokoládovým sirupem nebo kakaovým práškem. Ačkoliv je to káva chutná, mezi znalci kávy není příliš oblíbená, protože čokoláda přebije chuť kávy.


Latte – latte káva je druh, kde sa káva espresso (presso) zmieša spolu s horúcim mliekom.

Tento druh je jemnejší a kto nemá rád horkú chuť klasickej kávy , toto je preňho ako „ušité“. Na vrch hotovej latte kávy sa zvykne pridávať ešte čokoláda, šľahačka alebo mletá škorica. Rozdíl mezi cappuccinem a latte je v objemu – caffè latte je větší, má objem okolo 3ml. Základem caffè latte je espresso a horké mléko v poměru 1:3.


Je velmi populární díky své jemné chuti, údajně totiž vzniklo jako varianta kávy vhodná pro děti. Poznáte základné druhy kávy ? Flat white Alias najviac hipster káva posledných rokov. Je síce pravda, že poslednou dobou ju medzi hipstermi nahrádzajú rôzne alternatívne metódy prípravy kávy ako AeroPressy či Chemexy, ale stále ešte patrí k tým najpopulárnejším druhom kávy. Caffè latte je nápoj o objemu více než 2ml. Rozdíl oproti cappuccinu je v celkovém objemu a také v podílu pěny.


V Itálii vznikl jako káva pro děti. Jedná se o jeden z velmi žádaných nápojů, který nesmí chybět v žádné kavárně. Caffé latte Tato káva je určena pro milovníky slabší kávy s mlékem. Pravé caffé latte se připravuje do velkého šálku a má méně pěny.


Francouzi tuto kávu nazývají café au lait, Australané flat white. Pokud se tato káva připravuje do skla. Ostatně, kultrura kávy se rozšířila původně z Vídně i do Itálie.


Ve Vídni se praktikuje skoro na padesát druhů kafé, v Itálii sotva dvacet (dle Vikipedia). Nechápu taky, proč se v Česku pro druhy kávy nevytvoří ryze české názvy, pod těma cizojazyčnýma nedostanete nikdy po celé republice to samé.

Check Out Latte on eBay. Fill Your Cart With Color today! Free Shipping Available. Find great deals on eBay for latte and latte glasses. Latte macchiato znamená italsky „skvrnité mléko“.


Na rozdíl od caffè latte se espresso přidává do mléka, nikoli mléko do espressa. Pravé latte macchiato se pozná jednoduše, má totiž typické tři vrstvy, které krásně vyniknou ve vysoké sklenici. Latte je zaujímavé tým, že na rozdiel od cappuccina nepotrebuje espresso a môže byť pripravené za pomoci akejkoľvek kávy. Dokonca sú druhy , kde samotná káva chýba a je nahradená čajom, kakaom, matté alebo matcha. Aj tieto typy latte rozhodne stoja za vyskúšanie, štandardom je však latte pripravené z espressa.


Kvalitní druhy kávy obvykle obsahují méně kofeinu než ty levnější. Aroma daného druhu je závislé na nadmořské výšce, v níž se kávovník pěstuje. Len nedávno sme si rozobrali druhy bezmliečnych kávových nápojov. Pokiaľ ste túto časť nezaregistrovali, viac sa dozviete tu- Typy kávových nápojov.


Dnes sa povenujeme nápojom, kde významný podiel má práve mlieko. Každý milovník kávy by měl vědět o historii a přípravě svého oblíbeného nápoje co nejvíce. Pití kávy je totiž obřad! Lze ji připravovat na mnoho způsobů a tím vyhovět rozdílným chuťovým nárokům spotřebitelů. Jak zvolit hrubost mletí pro různé způsoby přípravy kávy ČerstváKáva.


Máte doma mlýnek a nejste si vždycky úplně jisti výběrem správné hrubosti mletí? Naučte se už pohledem určit, že je káva namleta na správnou hrubost pro vámi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky