úterý 29. srpna 2017

Jak zdravě snídat

Správné stravování tedy logicky vykazuje komplexní snahu jíst zdravě po celý den! Pokud jíte správně a zdravě pouze ráno a po zbytek dne už se vám to nedaří uhlídat, hatíte si veškerou vaší snahu. Naopak pokud teprve se zdravým stravováním teprve zažínáte, je to první úspěšný krok.


Naučte se zdravě snídat ! Zastánci zdravé výživy a životosprávy vůbec se tak dlouhodobě snaží připomenout lidem její důležitost a fakt, že se vyplatí nepodceňovat význam vydatné a vyvážené snídaně.

Proč je tolik důležité snídat ? Líbí se vám recepty a články, které tu čtete zdarma a bez reklam? Díky členům Klubu JJ je můžeme psát. Za podporu Klubákům dáváme prémiové materiály, jako je tento, videorecepty, jídelníčky, odborné materiály, poradnu a slevy na nákupy (knih, potravin, kurzů). Ovlivňuje nejen stav vašeho žaludku, ale především vaše zdraví, energii, radost a náladu. Je pravda, že s plným žaludkem nám bude po ránu lépe, ale neměli bychom se zasytit kalorickými bombami a cukry – ty nás sice na chvíli nastartují, ale po několika hodinách budeme stejně unavení jako po probuzení.


Snídat ale musíme správně.

Od toho, co a jak snídáme, se odvíjí naše další denní aktivita a nálada. Přesto někteří nesnídají vůbec nebo takzvaně za pochodu. Ale nikdy není pozdě to změnit a vykročit zdraví naproti. Jak by měla vypadat ideální snídaně? Zajisté i vy znáte ten pocit, kdy za malou chvíli po snídani pocítíte velký hlad.


Jak zdravě snídat , radí Petr Havlíček. Poradíme vám, jaká jsou kritéria pro správný výběr zdravých cereálií a obilninových kaší. Vajíčková dieta – lze bezpečně a zdravě zhubnout s jídelníčkem nabitým pouze vajíčky? Nadbytek bílkovin škodí stejně jako nedostatek.


Jak nízkosacharidové a ketogenní diety zlepšují zdraví mozku? Bez živočišného kolagenu vám zeslábnou vlasy, nehty, pleť, kosti i klouby. Pravdou je, že zaručené rady, jak snídat zdravě a správně, mohou leckdy působit zcela opačně.


Tak nějak už můžete být všemi těmi informacemi přesyceni. Ale dobře se nasnídat, to není jen o stravě a pití, které po ránu jako první pozřete a vypijete. Bohužel tomu nepřikládáme potřebnou důležitost a často ji úplně vynecháváme.

Jak správně zdravě snídat ? Zapomeňte na zdlouhavé ranní přemýšlení, co snídat. Inspirujte se rychlými a zdravými recepty a snídejte jako král. Vyzkoušet můžete pohankové palačinky, příjemně vás překvapí mugcake s banánem, energii na celý den vám dodají matcha lívance a proteinovou roládu si můžete dát klidně i na svačinu. Dvoubarevné pohankové palačinky Potřebujete: na těsto. Zdravá snídaně dle čínské medicíny.


Dle tradiční čínské medicíny je ráno jedinečná chvíle, kdy se yinová noc mění na jangový den. Nejen, že zasytí vaše prázdné žaludky, ale udělá vám radost na celý den. Jak začít zdravě snídat , i když nemáte ráno čas. Pokud ano, pak asi konzumujete nekvalitní potraviny. Mnoho lidí nemá ani tušení, jak rozlišit zdravou snídani od té nezdravé.


Různá média jsou plná zaručeně těch nejzdravějších receptů včetně rad expertů o tom, jak by zdravá snídaně měla vypadat. Během spánku je mozek, nervová soustava i další tělesné systémy v útlumu. Přesto tělo potřebuje energii na základní životní funkce. I v noci dýcháme, fungují plíce, tluče srdce, proudí krev, tělo udržuje tělesnou teplotu apod.


V organismu také probíhají významné regenerační procesy. V dnešním díle se naučíme snídat. Pokud již snídaně tvoří běžnou součást dne, budeme se snažit do jídelníčku vpustit nové, zajímavé a hlavně zdravé druhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky