čtvrtek 24. srpna 2017

Nálev na okurky na 1 sklenici

Nálev na okurky na sklenici - recept: Výše uvedené ingredience používám, když se někdy stane, že mi zbyla jedna sklenice okurek, ale již nezbyl nálev. Na dno sklenice dáme kolečka mrkve, čtvrtku menší cibule, snítku kopru, doplníme okurkami a vším ostatním. Sklenici dolijeme studenou vodou.


Zavíčkujeme a zavařujeme obvyklým způsobem. Tento nálev na okurky na jednu sklenici se používá, když nám při zavařování okurek zbyde jedna nebo dvě sklenice, ale nestačí nám nálev.

Nebo také když zavařujeme menší množství okurek a nevyplatí se nám nálev vařit. Já to také někdy používám, když mi ve skleníku dozraje menší množství okurek. Tento recept jsem získala od své milé kamarádky Lidušky, jednou jsme si k nim přijeli pro ovoce a okurky na zavaření a ona nám tyto své, již hotové, k ochutnání nabídla.


Byla jsem z nich přímo nadšená. Malé, křupaly a nálev výborný. Samozřejmě jsem ji poprosila o recept a od té doby, i když jsem jich vyzkoušela dost. Oblíbený nálev na okurky : litru vody, ,litru octa, 3gramů cukru, 1gramů soli, tabletek umělého sladidla – vše svaříme.


Přísady na jednu sklenici : Mrkev, cibule, křen, kopr, dvě zrnka pepře, dvě zrnka nového koření, jeden hřebíček, malý kousek skořice, malý bobkový list, půl kávové lžičky hořčičného semínka.

Urychlí to plnění sklenic. Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do bramborového salátu - díl mrkve, díl celeru - nahrubo nastrouhat, díly cibule pokrájené na nudličky - pouze nálev na okurky přecezený. MAKOVÁ PANENKA Dobrý den.


Postup přípravy receptu. Do hrnce dám všechny ingredience a nechám krátce přejít varem asi 2-minuty a dám nálev vychladit. N lev na okurky na sklenici recepty, které budete milovat. Tímto výborným nálevem zaléváme okurky , čalamády, cibulky, papriky a vše, co nás napadne.


Lze použít horký i studený nálev. Pak už jen sklenice s výborným nálevem na okurky zavaříme podle zvyku. Sterilované okurky po jedné sklenici recepty, které budete milovat. Na zavařování jsou nejlepší hruboostné - bradavičnaté - okurky. Měly by být přibližně stejně velké a mít také podobný tvar.


Ideální velikost je až centimetrů, průměr ,až centimetry. Měli byste také mít několik menších, kterými okurky ve sklenici utěsníte. Tématické fráze: lák na okurky okurkový lák lák na houby výborný lák na okurky znojemský výborný lák na okurky recept na lák na okurky lak na okurky recept recept lak na okurky nejlepsi lak na okurky nálev na okurky lák do okurek lák na okurky na jednu sklenici okurkový nálev lák na okurky do jedné sklenice dobrý lák na.


Ohřátou sklenici vyndám z el.

Dále můžeme podle chuti přidat kopr, mrkev, česnek či feferonku. Tato zelenina nemusí být, záleží na chuti. KONZERVOVÁNÍ, ZAVAŘOVÁNÍ uživatele listopad. Znojemský nálev na okurky - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny.


Vše najdete na webu Recepty Fitweb. Rychlokvašky musí být kompletně ponořené (jinak začnou chytat plíseň), na vrch se obvykle dává ještě talířek. Okurky po sklenicich recepty, které budete milovat. Vitrážové sklenice ve stylu Mondriana.


Zdroj a návod: masonjarcraftslove. Mason Jar Crafts je stránka zaměřená speciálně na kreativní tvoření se zavařovacími sklenici. Jedním z těchto projektů jsou tyto vitrážové sklenice, které se budou krásně vyjímat například na okenním parapetu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky