středa 2. prosince 2015

Cuketka chleba bez hnětení

Chleba bez hnětení (á la NY Times) Svůj první (neúspěšný) pokus o domácí chleba jsem provedl loni v zimě. Inspirovala mě mánie, která se rozeběhla okolo šíleně jednoduchého receptu na tzv. No-Knead Bread z NY Times (NYT můžou k přečtení vyžadovat registraci zdarma). Myslím, že pro vás něco mám.


Chléb bez hnětení je jeden z nejúžasnějších vynálezů ve světě pečení.

Upéct ho zvládne opravdu každý a výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto pa. Mouka, voda, sůl a kmín. Možná tedy ještě pár desítek let tradice a malý pekařský zázrak, kterému říkáme žitný kvas. Upečte si klasický český chleba doma.


Kváskový chleba bez hnětení. Stejně jako u obyčejného chleba bez hnětení spočívá finta v tom, že se peče v uzavřené nádobě, která vám zajistí správné zapaření a tím i vyskočení těsta. Hodně vlhké a trochu nemotorné těsto zase eliminuje starosti s tvarováním a vysušením střídky.


Dlouhá fermentace ovlivní.

Suroviny: 8g (ml) vody, g kminu, g soli, g kvasku (davam od oka), 5g zitne chlebove, 5g psenicne chlebove mouky Vychází z receptu pana Cuke. Domácí chléb bez hnětení - recept: Pozn. Výborný chleba , který nemusíte zadělávat v pekárně, nebo se trápit hnětením. Jeden den zaděláte, druhý den pečete.


Standartní chleba naší domácnosti dál zůstane chleba bez hnětení (a jednou za čas cvrčovický, abych neztratila kontakt s realitou :) ) Jinak chleba z pekárny není chleba , protože neobsahuje tu nejdůležitější součást chleba – pořádně vypečené křupavé patky. Ergo pekárna mi nesmí do baráku! Video návod – Jak se plete vánočka. Tohle je můj podrobný a polopatický návo jak si doma uplést vánočku ze všech možných kombinací pramenů.


Já nechám tento chleba kynout hod. Z této mi krásně vypadne do vyhřátého kastrolu o průměru 24cm a šup s ním do trouby. Půl hodiny s pokličkou a čtvrt bez a je to. Mám obyčejný starý smaltovaný kastrol,ještě po tchýni,je to bez závady. I přesto cítím potřebu podělit se o něj s těmi, kteří by měli o něj být ochuzeni, protože tenhle chleba je prostě takový malý zázrak téměř bez práce.


Dohromady asi minut času, přesně korun za suroviny, půl dne čekání a nakonec perfektní. Tématické fráze: domácí chleba bez kynuti domácí chleba do trouby bez kynutí domácí chléb bez hněteni domácí chléb bez kynutí domácí chleba bez hnětení chléba bez kynutí chleba bez hnětení nejlepší chleba bez bez kynutí domácí chleba chléb bez kynutí recept na chleba bez hnětení domácí chleba do trouby chleba. Tématické fráze: chléb bez hnětění postup chleba bez hnětení chléb bez hnětení překládání chleba bezlepkový chléb bez hnětení chleba bez hnětení recept celozrnný chléb bez hnětení recept na chleba bez hnětení prekladany chleb prekladany chleba bezlepkový chleba bez hnětení celozrnný chleba bez hnětení domácí.


Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za kč pečení chleba bez hnětení chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb.

Zkuste také výborný česnekový chléb. Pečení domácího chleba - jak na to, aby se opravdu podařil? Ano Ne × autor dadulka. Chcete skutečně poznámku smazat? Pokud čtete můj blog delší čas, určitě vám neunikla hodně podobná metoda na chleba bez hnětení.


Vychází z podobného principu, je ale přizpůsobená minimalizaci hnětení a jinému způsobu pečení pro celý bochník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky