pondělí 14. prosince 2015

Jak připravit kávu

Jak správně připravit kávu ČerstváKáva. Jak připravit kávu ve french pressu, v moka konvičce, za pomoci dripperu. Seriál, který jsme věnovali způsobům přípravy kávy, prozradil už mnohé. Co uděláte, když máte opravdovou chuť na kávu mocha, ale chcete zůstat v pyžamu?


Káva mocha se dá připravit velmi jednoduše a budete ji mít rychleji, než kdybyste si pro ni šli do kavárny.

Vybrali jsme pro vás pět zajímavých, a nebojíme se říct nejlepších přístrojů, díky nimž si i ve vlastní kuchyni vykouzlíte tu nejlepší filtrovanou kávu nebo třeba cappuccino. Vsaďte na nemletá kávová zrna. Mletá káva vám sice ušetří čas, avšak nevíte, jak kávová zrna před namletím vypadala.


Proto vsaďte na celá kávová zrna, ze kterých poznáte, zda nebyla přepražena, a hlavně, zda jsou zrna celá, lesklá a voní přesně tak, jak by měla káva vonět. Káva krásně voní, má povzbuzující účinky a je zdravá. Existuje mnoho způsobů, jak si tento lahodný nápoj připravit.


Na trhu je spousta zajímavých přístrojů, které to umí.

Seznámil nás s nimi kavárník Petr Baklík. V moka konvičce můžete připravit opravdu skvělou kávu , která chuťově spadá mezi silné espresso a filtrovanou kávu. Je ale důležité věnovat pozornost konvičce, kávě a především postupu přípravy. V Itálii, zemi, kde si umějí kávu vychutnat, je doma v domácností. V Česku začínají být „trendy“ teprve v posledních několika letech.


Pokud vaše probuzení závisí na šálku ranní kávy, je zjištění, že váš kávovar nefunguje noční můrou. Nezoufejte, je spousta dalších způsobů jak připravit kávu i bez použití kávovaru. Existuje spousta způsobů, jak si můžete doma připravit kávu , stačí si pořídit potřebné vybavení a můžete testovat, který způsob přípravy vám přiroste k srdci. Možná zjistíte, že jiný způsob přípravy ještě vylepší chuť vaší kávy.


Když ji nemáte, začnete buď usínat, nebo dokonce vraždit. Vyberte si svůj kávova. Příprava kávy pomocí french pressu vám pomůže zachovat cenné přírodní oleje, které jsou jinak absorbovány papírovými filtry. Káva tak získá plnou chuť a zároveň hustou a bohatou konzistenci.


Podrobný návod najdete na této stránce, kde si povíme o alternativních metodách přípravy kávy a proč byste je měli vyzkoušet i vy. Příprava kávy ve french pressu je velmi jednoduchá, navíc u každého kvalitního french pressu naleznete návod k použití. Přesto si pojďme trochu podrobněji popsat, jak kávu ve french pressu připravit co.

Tento oblíbený kávový nápoj pod názvem alžírská káva ve světě nenajdete. Ani Alžířané netuší, proč se s jejich zemí „alžír“ spojuje. V cizině však má svou variantu. Nelouhuje se desítky minut, ale v daný moment se degustuje a nechává vychladnout. Stále je to jeden z nejuniverzálnějších způsobů, jak kávu připravit.


Pokud tedy nemáte žádný kávovar k dispozici, můžete vyzkoušet vylepšeného českého turka a nabídnout ho třeba při příští návštěvě vaší babičce. Dá trochu více práce, ale výsledkem je úžasně čistý a jemný šálek kávy. Kdo přípravu v konvičce s ručním filtrem vyzkouší, zařadí ji mezi své oblíbené ranní rituály. Jak si připravit kávu v konvičce s filtrem. Přesný šálek vařené řecké kávy - může zlepšit kardiovaskulární zdraví a zvýšit životnost.


V kávovaru musí být použita čerstvá voda (můžeme použít stolní vodu nesycenou oxidem uhličitým), šálky by měly být předehřáté. Připravit správné espresso není vůbec jednoduché. Je nezbytné vždy použít čerstvě jemně, avšak ne práškovitě namletou kávu (platí čím čerstvější, tím lepší).


Páka kávovaru musí být čistá a káva v páce upěchována. Co je důležité vědět před přípravou espressa? Jemně namletá káva se nedoporučuje, protože by vám mohl lógr v nápoji zůstat. Je to také kvůli tomu, že french press vyžaduje delší extrakci, což umožňuje právě nahrubo umletá káva.


Doporučuje se gramů umleté kávy na litr nápoje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky